Kun halvdelen føler sig klædt på til at vælge uddannelse

Der bliver ikke arbejdet nok med at afklare de unges studievalg i gymnasiet, mener organisationer

Næsten halvdelen af unge, der skal vælge uddannelse, eller som har gjort det inden for de seneste to år, føler ikke, at de har været godt nok klædt på til at træffe deres valg.

Det viser en ny Epinionmåling for Uddannelses- og Forskningsministeriet, skriver Metroxpress.

Ifølge områdechef for ungdomsuddannelse Camilla Hutters fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) kan den store usikkerhed skyldes, at der ikke bliver arbejdet nok med at afklare de unges valg af uddannelse, mens de stadig går i gymnasiet.

- Det gælder både i forhold til det, de selv kan, men også i forhold til, hvilke muligheder de har. Vores undersøgelser tyder på, at det er vigtigt, at de unge får nogle praktiske erfaringer med job og uddannelser, og at det bliver en del af undervisningen.

- Sådan får eleverne en større forståelse for fremtidige karrieremuligheder i løbet af gymnasiet, siger områdechefen til Metroxpress.

Samme opfattelse har formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Martin Thing.

- Vi går ind for, at der skal være bedre studievejledning i gymnasiet. Som det ser ud nu, er vejledningen ofte begrænset til, at der kommer nogle ud og holder et oplæg i en time en gang om året, og så skal man selv opsøge studievejlederen, hvis man vil have yderligere hjælp, siger Martin Thing til Metroxpress.

3 kommentarer
Vis kommentarer