Kun ørne skal tjekke skat.dk

Penge tilbage eller skattesmæk? Vent med at tjekke, lyder anbefalingen fra Skat

Vent med at tjekke til 9. marts lyder anbefalingen fra Skat. (Foto: Thomas Borberg)
Vent med at tjekke til 9. marts lyder anbefalingen fra Skat. (Foto: Thomas Borberg)

4,8 millioner danskere modtog forskudsopgørelser for 2015 i november sidste år.

Og fra i dag, tirsdag, er det muligt at logge ind på Skats hjemmeside og foretage en vejledende skatteberegning, der er baseret på Skats rådata.

Beregningen kan vise, om Skat skylder dig penge, eller om du skylder Skat penge.

Men for langt de fleste danskere er det en bedre ide at vente. Sådan lyder det tirsdag fra Skat. For du skal være en ørn til tal.

- Skat åbner tirsdag for en vejledende skatteberegning, men helt generelt er det bedre at vente med at tjekke til 9. marts, siger pressemedarbejder hos Skat Thomas Lungholt til Ekstra Bladet.

Fra i morgen kan du tjekke din foreløbige årsopgørelse på SKAT.dk (Foto: Colourbox) Samfund Det kan du tjekke på SKAT.dk fra i dag

Rådataen, som den vejledende skatteberegning er baseret på, er nemlig endnu ikke kvalitetssikret.

- Du skal kun logge ind og tjekke, hvis du virkelig er en ørn til tal. Det er helt klart vores anbefaling, at man venter til 9. marts, hvor tallene i årsopgørelsen er låst fast, siger Thomas Lungholt.

Kø på ét minut
Interessen for at tjekke beregninger baseret på rådataen har da også været begrænset tirsdag sammenlignet med, når Skat normalt offentliggør skatteberegningerne typisk i marts måned.

 

I 2013 oplevede mange danskere at være nummer 100.000 i køen eller mere, når de forsøgte at logge ind på Skats hjemmeside i forbindelse med den kvalitetstjekkede skattebegrening, og i 2014 var der flere nedbrud på Skat.dk.

Men tidligt tirsdag morgen var der ingen kø på hjemmesiden, da Ekstra Bladet loggede ind.

- Vi har været oppe på ét minuts ventetid i dag, oplyser Thomas Lungholt.

0 kommentarer
Vis kommentarer