Kunder raser efter Nordea-afsløring: - I skulle skamme jer!

Danskerne er gået til tasterne ovenpå afsløringerne om, at Nordea er i førergruppen blandt banker verden over, som bruger advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama til at oprette anonyme selskaber for deres velhavende kunder

Her til aften kunne både DR og Politiken fortælle, at Danmarks næststørste bank Nordea gerne hjælper til, når deres kunder opretter og vedligeholder selskaber i skattely.

Det viser nogle af de 11,5 millioner dokumenter, som er blevet lækket fra en af verdens største udbydere af skattelyløsninger, Panama-virksomheden Mossack Fonseca.

Foto: Colourbox Samfund Dokumenter: Nordea står bag skattelyselskaber

Og det forarger i høj grad danskerne på de sociale medier.

På bankens Facebook-side er mange danskere gået til tasterne for at udtrykke deres utilfredshed med banken ovenpå afsløringerne.

Herunder er et uddrag:

- Har været kunde i Nordea det meste af mit liv - jeg troede faktisk jeg var kunde i en lovlydig og hæderlig bank, det jeg seriøst blevet i tvivl om nu, skriver en bruger.

- Nej, hvor er Nordea nogen fupmagere, håber godt nok i bliver meldt til politiet og får en bøde/straf der kan mærkes, i skulle skamme jer !! skriver en anden.

- Jeg er Nordea kunde, skal jeg mon blive ved med det? Er ret chokeret over udsendelsen i aften og det kræver gode forklaringer de næste dage!

Gør grin med banken

Flere laver også sjov med banken.

- Kære Nordea. Jeg har tjent en frygtelig masse sorte penge. Jeg hører, at I er eksperter i skatteunddragelse og tænker, at I kan hjælpe med at vaske dem hvide?
Ser frem til at høre fra jer.

- Hey Nordea. Leder efter ny bank for tiden primært for at få en billigere rente på andelslånet. Måske kan det gøres endnu billigere hos jer, hvor jeg oven i hatten kan slippe for at betale skat. Kan vi kombinere andelsboliglånet med et panamaselskab eller to?

Også flere af de danske politikere er gået til tasterne.

 

Nordea: Vi hjælper ikke med skattesnyd

På Nordeas Facebook-side er der ikke meget kommunikation at hente fra banken selv, selvom mange brugere efterspørger det på siden. De bliver i stedet mødt med larmende tavshed.

Nordeas chef for Private Banking, danskeren Thorben Sander afviser dog overfor DR, at Nordea hjælper sine kunder med at undgå at betale skat.

- Vi hjælper ikke vores kunder med at undgå skat. Vi kan ikke acceptere, at vores bank bliver brugt som platform for skattesnyd. Vi hjælper vores kunder med at betale den skat, som de skal betale, siger han.

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

286 kommentarer
Vis kommentarer