Kunder tossede over heftig prisstigning i fitness center: - Helt vanvittigt

Da Sam Jernberg indgik en aftale med Fresh Fitness kostede det 99 kroner om måneden. Nu er prisen steget til 259 kroner, og han er ikke den eneste, der er utilfreds

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Følg Samfund

2012: 99 kroner for et medlemskab i Fresh Fitness.

I dag: 259 kroner for samme medlemskab.

Sam Jernberg er en af de kunder, der tirsdag fik en nedslående besked fra Fitness World. I mailen stod der, at han nu skulle betale endnu mere om måneden for at være medlem.

'Siden du blev en del af Fitness World, har du haft en rabatteret pris i forhold til andre medlemmer af Fitness World med samme vilkår og muligheder som dig. Da vi gerne vil behandle vores medlemmer ens, opsiger vi denne rabatordning med virkning fra 1. september 2018 og varsler hermed en justering af din medlemspris. Prisen for dit medlemskab ændres til normalprisen 259 kroner om måneden', stod der i mailen.

Men det er den 31-årige fynbo langt fra tilfreds med.

- Det er jo helt vanvittigt. Prisstigningen er på over 100 procent, i forhold til da jeg meldte mig ind. Det er jo ikke fair, fordi jeg har skrevet en helt anden kontrakt med dem, og der fik jeg en god pris. Nu stiger priserne stiller og roligt. De er bare nogle kapitalistiske katte, der stjæler penge fra os, siger Sam Jernberg til Ekstra Bladet.

Sådan ser Fitness Worlds mail ud

Hej 

Du har igennem længere tid været medlem hos Fitness World og før det hos Fresh Fitness. Vi er glade for at have dig som medlem, og siden du blev en del af Fitness World, har du haft en rabatteret pris i forhold til andre medlemmer af Fitness World med samme vilkår og muligheder som dig. Da vi gerne vil behandle vores medlemmer ens, opsiger vi dog denne rabatordning med virkning fra den 1. september 2018 og varsler hermed en justering af din medlemspris.

Din pris ændres til normalpris

Prisen for dit medlemskab ændres til normalprisen på 259 kr./md. for et Fitness & Hold medlemskab fra den 1. september 2018. I overensstemmelse med vores medlemsbetingelser § 1A varsler vi prisændringen via denne e-mail. Prisændringen vil ikke have nogen indflydelse på indholdet af dit medlemskab, og du kan derfor fortsætte med at træne fitness og hold i alle Fitness Worlds centre som normalt, hvis du ikke opsiger eller ændrer dit medlemskab.

Ønsker du ikke at fortsætte dit medlemskab til normalprisen på 259 kr./md. den 1. september 2018, skal du senest den 31. juli 2018 opsige medlemskabet enten i receptionen i dit center, på ’Mit Fitness World’ under ’Medlemskab’ eller pr. brev til Fitness World, Egegårdsvej 61, 2610 Rødovre. Mærk brevet ’Opsigelse’ og husk at skrive dit medlemsnummer og fulde navn.

Du har også mulighed for uden beregning at skifte til et andet medlemskab til og med den 30. november 2018, hvis du henvender dig i dit center i bemandet åbningstid.

Inden Sam Sambjerg gik på barsel var han i Fitness World to-tre gange om ugen, men nu overvejer han kraftigt at melde sig ud.

Fitnesskæde solgt med kæmpetab: - Da jeg forlod det, var vi større

Ikke alene
Og han er ikke den eneste, der er utilfreds. Ekstra Bladet har også talt med Frank Olsen fra Kolding, der også er lidt træt af det.

- Jeg synes, at det er en lidt hård prisstigning, og ikke nok med det, så beder de os også om at opsøge dem og melde os ud, hvis vi ikke vil være med til det. Kunne de ikke bare have sendt en mail, hvor man kunne svare ja eller nej, hvis man ikke ville være med?, siger Frank Olsen til Ekstra Bladet.

Koldingenseren har nu tænkt sig at melde sig ud, da han ikke ønsker at betale så meget.

På Fitness Worlds Facebook-profil har flere skriver flere kunder, hvordan de har fået samme mail som Sam.

Prisstigningen er fuldt lovlig jævnfør Fitness Worlds betingelser. Her står der, at 'Fitness World forbeholder sig retten til løbende at ændre medlemsbetingelser, gebyrer og priser, herunder prisen for dit medlemskab'.

Amanda vejede kun 32 kilo: Se hendes forvandling til stor og stærk vægtløfter

Mening med galskaben
Hos Fitness Worlds administrende direktør, Steen Albrechtslund, er der dog en klar mening med stigningerne. 

- Vi vil gerne undgå, at to personer kan stå i samme center og betale to forskellige priser.

- Det vil ikke være fair og rimeligt, siger han til Ekstra Bladet.

Han samtidig godt forstå, hvorfor folk er frustreret over de nye priser. 

- Det er selvfølgelig altid ærgerligt at stige i pris. Men hvis man ikke har lyst til at betale 259 kroner, kan de få et abonnement til 115 kroner i Urban Gym, eller andet billigere abonnement i Fitness World.

- I forhold til abonnement til 259 kroner er der nogle tilfælde, hvor man ikke får noget ekstra. Men dem, der har betalt 99 kroner, har hele tiden haft rettigheder til det samme, som dem med et 259 kroners abonnement, siger den administerende direktør.

Ifølge Fitness Worlds hjemmeside koster det billigste type medlemskab 159 kroner om måneden, hvilket kun giver adgang til ét center.

Er det fair at Fitness World sætter prisen op?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT