Annonce:
Annonce:

Kunderne betaler: Omstridt direktør får 14 millioner i farvelgave

Tidligere PFA Pensions topchef Henrik Heideby har fået mere end 14 millioner, efter han forlod stillingen sidste år

Henrik Heideby fratrådte sidste år sin stilling som topchef for PFA Pension. Med sig fik han mere end 14 millioner kroner. (Foto: Martin Lehmann, Polfoto)
Henrik Heideby fratrådte sidste år sin stilling som topchef for PFA Pension. Med sig fik han mere end 14 millioner kroner. (Foto: Martin Lehmann, Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

I oktober sidste år meldte den daværende administrerende direktør for PFA Pension, Henrik Heideby, ud, at han ikke længere ville besidde posten som topchef.

Selvom hans eftermæle fik sig nogle ridser i lakken med to nepotisme-anklager, så fik han mere end 14 millioner kroner i godtgørelse, bonus og pension med sig ud af døren.

PFA-formand vil undersøge familierelation til pr-bureau

Det fremgår af koncernens årsrapport, der udkom i sidste uge.

Kundernes selskab
PFA Pension, der er kendt for at proklamere sig som kundernes selskab, har ifølge årsrapporten i 2014 udbetalt en løn på '5,8 millioner, pension på 1,080 mio. kr. samt ramme for bonus på op til 1,296 mio. kr' til topchefen.

Annonce:

Men derudover er der altså kommet omkring 14 millioner kroner ind på Henrik Heidebys konto. Det på trods af, at PFA Pension på sin hjemmeside skriver, at 'PFA er skabt til at levere mest mulig værdi til kunderne.'

I en note i årsrapporten står der:

'Herudover godtgøres Henrik Heideby i forbindelse med ændring af selskabets opsigelsesvarsel fra 24 til 12 mdr. med 5,400 mio. kr. samt pensionsbidrag på 1,080 mio. kr.

I forbindelse med Henrik Heidebys fratrædelse i 2014 er det endvidere aftalt og regnskabsført, at Henrik Heideby godtgøres med 1 års løn, pension og bonus efter de gældende kontraktbestemmelser for at stå til rådighed med særlige opgaver i 2015.'

Neptisme-anklager
Derfor vil regningen til den tidligere topchef lyde på omkring 14,6 millioner kroner, hvis man går ud fra, at ovenstående løn er på samme niveau som i 2014.

Heideby fik efter sin opsigelse kritik af revisorfirmaet Deloitte for ikke at have gjort nok for at undgå inhabilitet i to sager, hvor PFA havde samarbejdet med selskaber, som havde Henrik Heidebys sønner engageret.

Annonce:

PFA-topchef får kritik for handel med sønners firmaer

Men efterspillet har altså ikke haft betydning for godtgørelsen og især den høje pension.

Meget høj pension
Mens mange danskere får omkring 8-9 procent i pension fra deres arbejdsgivere - eksempelvis får medlemmer hos Business Danmark og HK cirka 8 procent - så får Henrik Heideby i dette tilfælde altså en noget højere indbetaling på mere end 19 procent.

PFA Pension presseafdeling oplyser, at virksomheden ikke ønsker at kommentere sagen.

Ekstra Bladet ville ellers gerne have spurgt om følgende:

- I siger, at I er skabt for at levere værdi til kunder. Hvilken værdi skaber det for kunderne, at Henrik Heideby skal have mere end 14 millioner kroner med sig ud af døren?

- Hvorfor skal han have mere end 19 procent i pension, når de fleste danskere får omkring 8 -9 procent?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: