Kurt deler dette billede som en advarsel til alle mænd

En 44-årig mand har lagt et stærkt billede af sig selv på Facebook – nu er hans besked til alverdens mænd gået verden rundt

Kurt Jewson opdagede ikke sin prostatakræft i tide. Nu advarer han alle andre mænd mod at begå samme fejl. (Foto: Facebook/Kurt Jewson)
Kurt Jewson opdagede ikke sin prostatakræft i tide. Nu advarer han alle andre mænd mod at begå samme fejl. (Foto: Facebook/Kurt Jewson)

44-årige britiske Kurt Jewson har delt et billede af sig selv i underbukser, fordi han gerne vil skabe opmærksomhed omkring den sygdom, som præger hans liv.

Til billedet forklarer briten, hvordan både han selv og lægen ikke var ordentligt opmærksom på de tidlige symptomer af hans prostatakræft. Han beskriver, hvordan han gik til lægen i sommeren 2014, fordi der var blod i hans urin. Her fik han at vide, at det formentlig var en infektion, og at det nok ville gå over. Det gjorde det også.

'Dette er livsfarligt': Nordmands advarsel deles på Facebook

’Men det var ikke en infektion. Det var et symptom på prostatakræft’, skriver Kurt Jewson.

På billedet, som på få dage er blevet delt over 180.000 gange på det sociale medie, ses den 44-årige mand med kateter og stomipose. I teksten har han delt et link til en side, hvor man kan blive opdateret på alle symptomer på den sygdom, som hans egen læge ikke opdagede i tide.

'Hvis du har blod i din urin, eller andre symptomer fra hjemmesiden, så bliv testet. Insistér på det', skriver Kurt Jewson.

Se hele hans statusopdatering her: