Kvinde bar mumificeret foster i maven i 60 år

En chilensk kvinde var gravid uden at vide det og bar i 60 år rundt på et mumificeret foster i maven. Lægerne opdagede fosteret i sidste uge, da de røntgenfotograferede hendes albue efter et fald

En ældre chilensk kvinde har i 60 år båret rundt på et mumificeret foster. Det fandt lægerne i tirsdags ud af, da kvinden, Estela Meléndez, skulle røntgenfotograferes efter hun slog sin albue ved et fald. Det skriver BBC Mundo.

Estela Meléndez vidste ikke, at bulen i hendes mave var en baby. For mange år siden følte hun sig bare skidt tilpas. Hun tog på hospitalet og fik at vide, hun havde kræft og blev opereret.

Men da hun i tirsdags faldt og slog albuen, kom hun på samme hospital, hvor hun før var blevet opereret. Lægerne bestilte et røntgenbillede af kvindens hofte og bækken for at sikre sig, at hun ikke havde brækket noget. Da de så billedet, opdagede de til deres store overraskelse rygradden af et foster.

- Kvinden er gravid, sagde lægen, ifølge Estela Meléndez' lillebror, Luis.

Lægerne tog et ekstra røntgenbillede, men den var god nok. Fosteret sad udenfor livmoderen og fyldte hele hendes mave. De vurderer, at fosteret var omkring 30 uger gammelt og vejer cirka to kilo.

På grund af Estela Meléndez' fremskredne alder er det sandsynligvis for risikabelt at operere fosteret ud. Derfor er kvinden blevet sendt hjem fra hospitalet, mens lægerne overvejer, hvad der kan gøres.

Estela Meléndez er officielt 92 år. Hendes fødsel blev dog først registreret, da hun var 17, så uofficielt fylder hun snart 110. 

Trods sin alder bor Estela Meléndez stadig hjemme og er rask og rørig.

8 kommentarer
Vis kommentarer