Kvinde forsvandt i ødemarken: Overlevede en måned på vilde bær

En 25-årig amerikansk kvinde forsvandt i de store skove i staten Alabama, hvor hun i en hel måned overlevede ved at spise vilde bær og svampe - hun tabte sig 25 kilo

Den amerikanske kvinde Lisa Theris, der for mere end en måned siden forsvandt sporløst i de store skove i ødemarken i staten Alabama i USA, er nu blevet fundet efter ca. 30 dage i det store skovområde.

Lisa Theris havde ingen sko på og ingen ly for natten og overlevede kun, fordi hun dagligt spiste vilde bær og svampe og drak vand fra diverse kilder.

Under sit ophold i den tætte skov havde den 25-årige Lisa tabt sig hele 25 kilo. Hele hendes krop var i øvrigt dækket af bid fra insekter samt rifter i huden fra diverse tornebuske. Hun havde hverken mobiltelefon eller taske med sig. 

Lisa Theris blev genforenet med sin familie, efter at hun i lørdags havde fået kæmpet sig gennem den tætte skov og frem til Highway 82, hvor hun blev opdaget af en kvindelig bilist lørdag eftermiddag. Den kvindelige bilist havde fået øje på noget, der bevægede sig i buskene i skovens udkant og vendte sin bil for at køre tilbage og undersøge nærmere, hvad det var. Og så fandt hun den stærkt afkræftede Lisa Theris. Det fortæller sheriffen Raymond Rodgers til tv-stationen WFSA.

Politiet fandt hurtigt ud af, at Lisa Theris oprindeligt havde været sammen med to mænd i det øde skovområde ved Midland i Alabama, da hun forvandt. Her havde de to mænd lavet et indbrud i et en jagthytte, som de også overnattede i. Lisa ønskede imidlertid ikke at være en del af forbrydelsen og flygtede derfor i ly af natten ud i den mørke skov uden sko på. Og her fór hun vild i det store øde område langt væk fra den nærmeste civilisation.

Sheriffen Raymond Rodgers fortæller, at de to mænd Manley Davis og Randall Oswald senere blev anholdt og tiltalt for indbrud i jagthytten. Her havde de stjålet værdier for ca. 250.000 kroner inklusiv en firehjulstrækker og en motorsav. Efterfølgende blev der indledt en intensiv eftersøgning af den forsvundne Lisa Therin,

Til politiet fortalte Lisa, at hun udelukkende spiste vilde bær og svampe samt drak vand fra diverse kilder og små vandløb. Hun forsøgte hele tiden at bevæge sig gennem skovområdet. Men Lisa var både afkræftet og sulten og afmagret, og på grund af manglende energi og koncentration gik hun ofte rundt i cirkler i det tætte skovområde.

Hjem til familien
I går kom Lisa endelig tilbage til sit hjem i Louisville, hvor hendes søskende har oplyst, at hun langsomt er på vej til at få de bedre.

- Hun er alvorligt mærket af sit lange ophold i skoven. Hun har smerter og er stadig træt og udmattet. Vi er heldige, at hun er i live. Hun er bare så stærk, forklarer søsteren Elisabeth, mens broren Will tilføjer, at hun stadig har masser af humor.