Annonce:
Annonce:

Kvinde generede udviklingshæmmet - Camilla satte hende på plads

'Det er et motionscenter og ikke et mongolcenter', lød kommentaren til en udviklingshæmmet kvinde. Det gjorde Camilla rasende

19-årige Camilla Binne Kronmann blev rasende på den kvinde, der gav en flabet kommentar til en udviklingshæmmet. (Foto: Facebook)
19-årige Camilla Binne Kronmann blev rasende på den kvinde, der gav en flabet kommentar til en udviklingshæmmet. (Foto: Facebook)
Annonce:
Følg Samfund

Mandag eftermiddag bød på en tur i fitnesscentret for 19-årige Camilla Binne Kronmann fra Taastrup, der i omklædningsrummet havde en ubehagelig oplevelse.

Ved siden af hende stod en udviklingshæmmet pige og var i gang med at tørre sig med et håndklæde, da en anden kvinde pludselig siger ganske højlydt til sin veninde:

- Jeg tror vist, hun er gået forkert, den frøken. Så vidt jeg ved er det her et motionscenter og ikke et mongolcenter.

Handicappet dreng smidt ud af Fitness World

Ifølge Camilla Binne Kronmann var der enkelte andre til stede i omklædningsrummet, men de lod som ingenting - ingen reagerede i hvert fald. Derfor fløj ordene ud af munden på Camilla:

- Hold kæft, hvor burde du skamme og flove dig gevaldigt meget, sagde hun og fik efterfølgende et ondt blik af kvinden, som sagde, at Camilla 'er den værste snob, hun længe har set.'

Annonce:

Tinas søn blev kaldt mongol i Kvickly: Det gør ondt

Episoden rystede Camilla Binne Kronmann så meget, at hun med det samme skrev om den på Facebook, da hun kom hjem. Hendes status har nu ramt over 1.000 likes og flere hundrede roser hende for hendes reaktion.

Camilla Binne Kronmann, som til dagligt læser til pædagogassistent i Køge, mener, at episoder som denne kan have uheldige konsekvenser for udviklingshæmmede:

- De kan måske blive skræmt fra at gå i motionscentret eller i byen. Så det her er slet ikke i orden, siger hun  til Ekstra Bladet om episoden.

Restaurant i modvind efter handicap-chikane

Efter episoden så den udviklingshæmmede pige på Camilla, nikkede og sagde tak. Camilla har  ikke drøftet episoden med fitnesscentret, da hun ikke vil udpege nogen eller gøre det endnu værre. Desuden påpeger hun, at centret allerede skilter med, at de ikke tolererer mobning.

Annonce:

- Jeg håber bare, at folk vil holde deres mund lukket eller tænke mere over, hvad de siger. For de udviklingshæmmede skal vide, at det ikke er dem, der er noget galt med, siger Camilla Binne Kronmann.

Biograf-direktør undskylder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: