Annonce:
Annonce:

Kvinde sagsøger hospital: De opererede i den forkerte side af kroppen

En 29-årig kvinde sagsøger nu et hospital, efter en kirurg formåede at operere den forkerte nyre

Foto: SWNS
Foto: SWNS
Annonce:
Følg Samfund

Den 29-årige Lauren Hodgson fra Milton Keynes i England er stadig ved at komme sig efter en mildest talt katastrofal operation.

Lauren blev indlagt på Milton Keynes Hospitalet, da hun fik voldsomme smerter på grund af nyresten i venstre nyre. Hun blev fortalt, at hun skulle under kniven, og at operationen ville tage cirka tre kvarter. Men i stedet endte operationen med at tage tre timer, og da den unge kvinde vågnede, var det blot for at finde ud af, at kirurgen var kommet til at operere hendes raske nyre.

Det skriver det lokale medie Milton Keynes.

- Du regner med, at de tager sig af dig på hospitalet. Ikke at sådan noget her sker, siger hun til mediet og fortæller, at hun efterfølgende har haft så mange smerter, at hun har været nødt til at sygemelde sig fra sit arbejde.

Annonce:

'Jeg var i teatret'
Den speciallæge, der i første omgang havde tilset Lauren, har siden forklaret hende, hvordan det kunne ende så galt.

- Speciallægen kom for at se til mig og fortalte, at han var taget i teatret, mens nogle andre læger udførte operationen. Han fortalte, at de var færdige, da han kom tilbage, og så spurgte han, hvordan det var gået, fortæller hun og fortsætter:

- Kirurgen fortalte ham, at han ikke kunne finde nyrestenen i min højre nyre, men at han bare havde gennemført operationen alligevel. Det var der, min speciallæge fortalte ham, at det var min venstre nyre, der skulle ordnes.

Laurens speciallæge trådte til og gennemførte operationen på den rigtige nyre. Da hun endeligt vågnede igen, havde hun fået udført samme indgreb på begge nyrer, og nu er hun bange for, at både den raske og syge nyrer har lidt varig skade efter indgrebene. Noget, hun er ved at få tjekket.

Annonce:

Hospitalet undersøger sagen
På Milton Keynes Hospitalet, hvor operationen fandt sted, er de i færd med at undersøge sagen. Onsdag kom det til en høring frem, at kirurgen, der havde begået den fatale fejl, var vijar. Han beskrev i øvrigt, at han havde følt sig udkørt, fordi han havde haft overarbejde.

Men selvom det gik så galt, den dag Lauren skulle under kniven, har hun endnu ikke fået en officiel undskyldning fra hospitalet.

- Ingen andre end speciallægen, som i øvrigt ikke har gjort noget forkert, har sagt undskyld. De har ikke givet mig nogen forsikring om, at det aldrig vil ske igen, fortæller hun.

Og det er netop derfor, Lauren agter at lægge sag an mod hospitalet.

En foruroligende oplevelse
Til Milton Keynes fortæller medicinsk direktør for hospitalet, Dr. Ian Reckless, at de undersøger sagen.

- Selvom fejlen blev rettet under operationen, har det forståeligt nok være en foruroligende oplevelse for fru Hodgson, som brugte længere tid på hospitalet, end hun havde regnet med, siger han og forsætter:

- Jeg vil oprigtigt gerne undskylde over for fru Hodgson.

Annonce:

Han uddyber, at der selvfølgeligt er tale om en meget seriøs fejl, og at selvom de meget sjældent sker, så agter de at lære af dem.

Læs også om den 20-årige, der mistede sin tommeltot i en ulykke - blot for at få den erstattet med sin storetå.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: