Kvinde vågnede op efter kejsersnit med to amputerede ben

Ella Clarke tog på hospitalet for at føde sit barn ved kejsersnit. Da hun vågnede manglede hun begge sine ben

Ella Clarke med datteren Winter Rose. Foto: SWNS - MASONS - HEMEDIA
Ella Clarke med datteren Winter Rose. Foto: SWNS - MASONS - HEMEDIA

Selvom Ella Clarke har født syv gange før, så var det langt fra en rutinetur på hospitalet, da hun skulle føde sit ottende barn. Komplikationer undervejs gjorde nemlig, at Ella vågnede op som nybagt mor med to amputerede ben.

- At komme på hospitalet for at få min baby skulle have været det bedste øjeblik i mit liv. I stedet er min verden blevet ødelagt, siger Ella Clarke til Daily Mail.

Masser af komplikationer
Lægerne havde fra starten været opmærksomme på Ellas graviditet, da det viste sig, at hun havde en lavtliggende moderkage.

Da Ella i uge 36 begynder at bløde, vælger lægerne at foretage kejsersnittet med det samme, hvilket ikke generede Ella, da hun tidligere har fået seks kejsersnit.

- Jeg var ikke bange for at få et kejsersnit - nu var jeg jo nærmest professionel, fortæller hun om timerne op til operationen.

I december 2015 kom Ellas datter til verden, men en halv time senere begyndte Ella at bløde kraftigt, og miste en masse blod på grund af sin lavtliggende moderkage.

Lægerne blev derfor nødt til at fjerne hendes livmoder, og give hende fem liter blod for at redde hendes liv. Derefter kom Ella i koma. Hun skulle tilses hver time, fordi der i sådan en situation kan være risiko for blodpropper i benene.

Der skulle dog gå seks timer, før hun blev tilset igen, og på det tidspunkt var det for sent. Blodcirkulationen var stoppet til Ellas ben, og lægerne var nødt til at amputere dem.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ella Clarke med nogle af sine børn. Hun har otte af slagsen, og fik sit første, da kun var 18 år gammel. Foto: SWNS - MASONS - HEMEDIA
Ella Clarke med nogle af sine børn. Hun har otte af slagsen, og fik sit første, da kun var 18 år gammel. Foto: SWNS - MASONS - HEMEDIA
 

Frygter for fremtiden
Fem dage efter sit kejsersnit vågnede Ella af sit koma:

- Jeg husker det øjeblik jeg vågnede. Jeg troede jeg var vågnet efter mit kejsersnit, og jeg forventede at nogen ville række mig min datter. Jeg havde ingen ide om, at jeg havde været i koma, siger Ella Clarke.

Kort efter ramte virkeligheden den nybagte mor, som ellers plejede at leve et aktivt liv med sine børn.

- Jeg gik fra at være en aktiv mor til at være bundet til en kørestol. Jeg kunne ikke stoppe med at græde, siger Ella Clarke til Daily Mail.

Nu lever Ella og hendes familie et noget andet liv med de begrænsninger, der følger med, når man pludselig sidder i kørestol.

- Jeg er en skygge af mig selv, og mine børn tør ikke at putte sig ind mod mig, fordi de er bange for mine stumper, fortæller hun.

31-årige Ella Clarke og hendes mand frygter nu for fremtiden, efter hun mistede sine ben.

101 kommentarer
Vis kommentarer