Kvinde vil føde dødssyg baby - for at donere organerne

Den lille pige har næsten ingen hjerne

Foto: Facebook/Keri Young.
Foto: Facebook/Keri Young.

Det amerikanske par Keri og Royce Young var lykkelige, da de fandt ud af, at de ventede sig en lille pige.

Men da de skulle til en ultralyd-scanning i 19. uge, fik de den forfærdelige besked: Jeres datter er dødssyg.

- Hun har perfekte fødder og perfekte hænder. Hun har perfekte nyrer, perfekte lunger og en perfekt liver. Desværre har hun ikke en perfekt hjerne, skriver Royce Young på Facebook.

Parrets kommende datter, som de har valgt skal hedde Eva, har en underudviklet hjerne, som betyder, at hun højst kan leve et par timer. Men i stedet for at afbryde graviditeten har parret besluttet sig for at fortsætte, som om intet var sket.

De ønsker nemlig, at deres datters organer skal hjælpe andre, der har hårdt brug for dem.

- Ud fra de forfærdelige muligheder har vi besluttet at fortsætte graviditeten, så Eva, som bogstavelig talt betyder liv, kan vokse sig stærk og give liv til flere personer gennem organdonation, fortsætter den kommende far.

Lægerne har ifølge parret fortalt, at Evas hjerteklapper, nyrer, liver og muligvis bugspytkirtel kan doneres. Hendes lunger kan samtidig blive doneret til forskning.

- Det var ikke nogen let beslutning. I de næste 20 uger vil jeg mærke hende sparke og have hikke, og vi kan høre hendes perfekte hjerterytme, selv om vi ved, at vi kun vil nå at få et par timer med hende, skriver Royce Young.

Også hans kone har valgt at dele beslutningen på Facebook.

- Eva vil få et liv, selv om det bliver kort. Hun vil donere alt, hvad hun kan og gøre mere i sit liv, end jeg nogensinde vil.

Flere internationale medier, heriblandt Independent, har efterfølgende bragt den tragiske historie. Parret har samtidig fået en enorm støtte på Facebook, hvor tusindvis har udtrykt deres medfølelse gennem likes og kommentarer.

Keri Young er sat til at føde parrets datter 7. maj.

36 kommentarer
Vis kommentarer