Kvindelig jæger lagt for had efter chokerende foto: Her er hendes forklaring

Tess Thompson Talley kom i en kæmpe mediestorm, da et opsigtsvækkende billede af hende gik verden rundt

Billedet, hvor en 37-årig kvindelig jæger poserer med sit bytte - du kan se billedet nede i artiklen - er gået viralt. Nu forsvarer hun sig og kalder det 'bevaring'. Modelfoto: Colourbox
Billedet, hvor en 37-årig kvindelig jæger poserer med sit bytte - du kan se billedet nede i artiklen - er gået viralt. Nu forsvarer hun sig og kalder det 'bevaring'. Modelfoto: Colourbox
Følg Samfund

Billedet af amerikanske Tess Thompson Talley, hvor hun poserer sammen med en død giraf kort efter at have skudt den, startede for nylig et oprør på de sociale medier.

Det var ellers godt et år siden, at den 37-årige kvindelige trofæ-jæger havde delt billederne af sig selv ved siden af den sjældne, sorte giraf, på Facebook.

Men ingen havde rigtig taget notits af billederne, før de for nylig blev delt af Twitter-profilen AfricaDigest med teksten: ’Vild, brutal amerikaner, som er delvist neandertaler, kommer til Afrika og nedskyder en meget sjælden, sort giraf takket være sydafrikansk dumhed. Hendes navn er Tess Thompson Talley.’

'Egoistisk morder'
Det vakte en sand sociale medie-storm af had mod den kvindelige jæger. Blandt andet blev hun kaldt en ’ulækker, nederdrægtig, amoralsk, hjerteløs, egoistisk morder’ af skuespillerinde og aktivist Debra Messing.

Også den engelske komiker Ricky Gervais, der ofte forsvarer dyrs rettigheder på Twitter stemte i.

 

’De kan uddø. Være væk for evigt. Og alligevel lader vi forkælede små c***** betale penge for at skyde dem med bue og pil for sjov’, raser komikeren.

Nye afsløringer om løven Cecil: Havde en langsom og smertefuld død på 10 timer

Efter de mange tusinde negative kommentarer, Tess Talley Thompson har fået rettet mod sig efter hendes triumferende giraf-billede gik viralt, har hun udtalt til Fox News, at hun tværtimod havde købt sig til at skyde den sjældne, sorte han-giraf i et forsøg på at hjælpe med at bevare racen.

- Giraffen, jeg jagtede, var den sydafrikanske underart af giraffen. Antallet af denne underart er faktisk stigende, delvist takket være jægere og bevarings-indsatser, primært finansieret af storvildtsjagt, lyder jægerens forklaring.

- Arten er ikke sjælden på anden måde end, at den var meget gammel. Giraffer bliver mørkere med alderen, fortsætter hun.

Jæger-Jens fortæller her, at han har skudt vilde dyr i massevis. - Dyrene får det bedre, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?