Kvindelig kommentator i shitstorm: De fleste var ikke født da jeg scorede mål med saksespark

Flere fodboldfans i Tyskland mener, at Claudia Neumann er en uduelig kommentator på grund af en enkelt ting: Hun er en kvinde

Claudia Neumann har i mange år arbejdet som sportsjournalist for det tyske medie ZDF. Foto: All Over Press
Claudia Neumann har i mange år arbejdet som sportsjournalist for det tyske medie ZDF. Foto: All Over Press

EM-feberen er over os, og herhjemme har DR og TV2 for første gang valgt at have en kvinde med i studiet, når de mandlige fodbold-eksperter giver deres bud på, hvad man som seer kan forvente sig af kampen.

Men i Tyskland er man gået et skridt længere. Her har tv-stationen ZDF for første gang hyret en kvinde - Claudia Neumann - som kommentator under fodboldkampene.

Men nu raser flere af de tyske tv-seere over den beslutning. De mener nemlig ikke, at kvinder ved noget om fodbold.

Jeg falder i søvn
Claudia Neumann skulle kommentere to EM-kampe, men under fredagens kamp mellem Sverige og Italien, gik flere af de tyske fodboldfans amok på ZDFs Facebookside. Her kritiserer de hendes evne til at udtale sig om fodbold - udelukkende på grund af hendes køn.

'Er I handicappede? Jeg falder i søvn med en kvinde som kommentator.'

'Hun er en kamplebbe.'

'Hvordan kan man lade denne kvinde kommentere direkte? ZDF vil være cool og ignorerer vores kommentarer.'

De gør mig til martyr
Claudia Neumann har i mange år arbejdet som sportsjournalist for ZDF, hvor hun blandt andet har dækket kvindefodbold under VM og OL.

Men selv om hetzen er rettet mod hende, lader hun sig ikke kue af den.

- Jeg kan holde det ud, jeg har en tyk hud. Men hey folk, det handler om fodbold. De fleste, der skriver, var ikke engang født, da jeg scorede mål med saksespark, siger hun til Die Welt og fortsætter:

- Jeg synes, det er latterligt. Det handler ikke om sult, elendighed og menneskerettigheder. De er ikke klar over, at det sætter mig i en rolle som martyr, og det er præcis det modsatte af, hvad de ønsker.

Vi er meget tilfredse
Hun var forberedt på, at der kunne komme negative kommentarer, men ifølge hende er det vigtigt, at kvinder indgår i mediernes dækning af herrefodbold.

- Hvis nogen afviser den kvindelige stemme i fodbold, kan en neutral vurdering næppe blive muligt, siger hun ifølge det tyske medie Stern.

Dieter Gruschwitz, der er sportschef på ZDF, kalder ifølge Stern kommentarerne for en asocial kritik og roser Claudia Neumann for hendes præstation.

- Vi er meget tilfredse, siger han ifølge Stern.

145 kommentarer
Vis kommentarer