Kvindelig tv-vært får 130 mio. for sexchikane

Den tidligere tv-værtinde fra Fox News, Gretchen Carlson, har modtaget 130 millioner kroner i erstatning for sexchikane begået af tv-selskabets direktør

Den tidligere Miss America-vinder Gretchen Carlson hævdede i sagsanlægget, at hun fik smadret sin karriere hos Fox News, fordi hun ikke ville have sex med Roger Ailes. (Foto: AP)
Den tidligere Miss America-vinder Gretchen Carlson hævdede i sagsanlægget, at hun fik smadret sin karriere hos Fox News, fordi hun ikke ville have sex med Roger Ailes. (Foto: AP)
Følg Samfund

130 millioner kroner.

Så meget har den tidligere tv-vært på Fox News, Gretchen Carlson, modtaget i erstatning efter hun lagde sag an mod selskabets direktør,  Roger Ailes, for sexchikane.

Roger Ailes måtte for nogle uger siden trække sig fra posten grundet anklagerne, og nu har Fox News så indgået et forlig i sagen til en værdi af 20 millioner dollar, skriver nyhedsbureauet AP.

- Vi beklager og undskylder oprigtigt den kendsgerning, at Gretchen ikke blev behandlet med den respekt og værdighed, som hun og alle vores kolleger fortjener, lyder det i en meddelelse fra mediegiganten.

Fyret for sexchikane: Hyret af Trump

Fox News-chef træder tilbage efter sexskandale

Den blonde tv-værtinde, der har en fortid som vinder af Miss Amerika-konkurrencen, påstod, at hun var blevet fyret, fordi hun afviste at have sex med sin 76-årige chef.

Andre kvinder er efterfølgende kommet med flere anklager om sexchikane mod Roger Ailes, men han har afvist alt.

Det er uvist, om Roger Ailes skal betale en del af erstatningen. Han har i hvert fald penge nok, hvis det er tilfældet. Ifølge amerikanske medier fik Roger Ailes således et gyldent håndtryk på mellem 40 og 60 millioner dollar – et sted mellem 250 og 400 millioner kroner - da han stoppede som direktør.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde