Kvindelig vikar fyret på endnu en skole: Viste skrækfilm for 10-årige

Kildegårdsskolen i Herlev har stoppet samarbejde med kvindelig vikar, der viste film om hjemsøgt dukke til en fjerdeklasse på skolen

Det er ikke bare på Gudumholm Skole i Aalborg, at en vikar er blevet fyret for at vise barske film for små børn.

En fuldstændig tilsvarende episode har nemlig fundet sted på Kildegårdsskolen i Herlev sidste fredag.

Det fortæller en mand, som har familiær tilknytning til et barn på Herlev-skolen til Ekstra Bladet.

Også på Kildegårdsskolen var det en vikar, som viste en film for en fjerdeklasse, men mens det var krigsfilmen 'Savior', som næsten skræmte livet af flere børn i fjerdeklassen i Aalborg, så valgte vikaren i Herlev at vise skrækfilmen Annabelle for børnene på Kildegårdsskolen.

- Jeg kan oplyse, at Kildegårdsskolen i Herlev lige har fyret en vikar efter massivt pres fra en lille forældregruppe, siger manden, der ønsker at være anonym, til Ekstra Bladet.

Skole bekræfter episode
Afdelingsleder på Kildegårdsskolens østafdeling, Jonas Skjødt, bekræfter, at man også i Herlev har haft problemer, efter at en vikar har vist en film, der var uegnet for så små børn.

- Det er korrekt. Jeg må desværre sige ja til, at vi også har haft en sådan episode, siger Jonas Skjødt.

Filmnyheder - 8. okt. 2015 - kl. 10:24 Vikaren fra Helvede: Så brutal er krigsfilmen han viste 10-årige

Den kvindelige vikar har ifølge Jonas Skjødt forklaret skoleledelsen, at hun egentlig skulle have vist musikfilmen Frost for børnene i den musiktime, som de skulle have.

Men det viste sig, at hun ikke kunne finde den pågældende film, mens flere af børnene i klassen for øvrigt også mente, at Frost var for pattebørn, og derfor havde vikaren valgt at tage en anden og meget mere skrækindgydende film med til børnene.

Den udlægning er imidlertid kun delvis korrekt ifølge manden, som Ekstra Bladet har talt med.

- Som, jeg har fået det forklaret fra et barn i klassen, så var det børnene selv, som plagede om at få lov til at se filmen, siger han.

Se også: Lærervikar ikke ene om fejl med krigsfilm

Børn tilbud psykologhjælp
Skoleledelsen blev orienteret af forargede forældre ud på eftermiddagen samme dag. De fortalte, at enkelte af børnene rent faktisk var kommet hjem og havde fortalt, at de havde set en alt for uhyggelig film, som bestemt ikke var for pattebørn.

Skolen valgte siden at sende en melding ud på forældreintra om, at en sådan filmforevisning ikke er forenelig med skolens politik.

- Der var nogle børn, som var påvirkede, og som havde svært ved at sove om natten. Vi tilbød den nødvendige psykologiske rådgivning til de berørte gennem pædagogisk-psykologisk rådgivning, forklarer Jonas Skjødt til Ekstra Bladet.

Skolen har efterfølgende valgt ikke at bruge den pågældende vikar mere.

Filmen Savior tager sit udgangspunkt i krigen på Balkan i starten af 90'erne´(Foto: Presse) Samfund - 7. okt. 2015 - kl. 22:04 Lærervikar fyret: Elever tilbudt psykologhjælp efter krigsfilm

Rædselsvækkende og ildevarslende
Forældrene på Kildegårdsskolen har over for skolens ledelse afvist, at det skulle være dem, der er for pylrede. Og noget tyder på, at de ikke står alene med deres forargelse over, at en lærervikar valgte at vise en film om en hjemsøgt dukke for 10-årige børn.

Medierådet, der vejleder forældre i films egnethed for børn og unge, er i hvert fald ikke i tvivl og beskriver Annabelle på følgende måde:

- Filmen har en særdeles rædselsvækkende, ildevarslende grundstemning, og indeholder talrige gruvækkende scener med angste mennesker, som hjemsøges og på chokagtig vis angribes af paranormale, truende væsener.

Medierådet mener, at man bør være mere end 15 år for at se filmen, hvor det i begyndelsen af filmen i øvrigt også fortælles, at filmen er baseret på en virkelig fortælling.

Ledelsen på Kildegårdsskolen har efter episoden valgt at stoppe samarbejdet med lærervikaren.

Ekstra Bladets filmanmelder, Jacob Ørsted, har i år 2014 anmeldt gyserfilmen Annabelle. Hør anmeldelsen her

Er forældre for pylrede i forhold til, hvad deres børn ser i skoletiden - eller er vikarerne i de to eksempler for barske med film-valg? Deltag i debatten herunder.

111 kommentarer
Vis kommentarer