Kvindelige roere torpederet af vandscooter: Jeg frygtede for min venindes liv

Det var rent held, at Tanja og hendes to veninder ikke kom yderligere til skade, da de i sommeren 2013 blev torpederet af en vandscooter

Robåden var oven på det voldsomme sammenstød med vandscooteren fuldkommen ødelagt. Den skulle repareres for mere end 100.000 kroner. Det var et rent held, at kvinderne ikke kom mere til skade. Foto: DSR
Robåden var oven på det voldsomme sammenstød med vandscooteren fuldkommen ødelagt. Den skulle repareres for mere end 100.000 kroner. Det var et rent held, at kvinderne ikke kom mere til skade. Foto: DSR

En mand på en vandscooter havde tilsyneladende slet ikke kontrol over den voldsomme maskine, da han torpederede Tanja og hendes to veninder, som i sommeren 2013 var ude at ro i Øresund ud for Hellerup.

- Jeg ser bare min veninde og frygter for, at hun er i livsfare. Han ser os først en meter inden, han rammer båden. Det var rent held, at der ikke skete nogen personskade, siger Tanja Krogh Pedersen.

42-årige Tanja har på daværende tidspunkt roet i tre år, men hun bliver meget bange, da hun hører en vandscooter tæt på og i meget højt tempo.

Manden på vandscooteren lader slet ikke til at tage hensyn eller registrere de tre kvinder i robåden. Tanja forsøger derfor at fange mandens opmærksomhed ved at vinke, men det er til ingen nytte.

Mor til dræbt amerikaner: Min datter elskede København

Direkte i retning mod båden
Tanja fortæller sin historie i kølvandet på, at to unge amerikanske kvinder i weekenden blev dræbt i Københavns havn af en 24-årig mand på en vandscooter.

Dengang i Hellerup havde Tanja en nærdødsoplevelse, da manden på vandscooteren sejlede direkte i retning af Tanja og hendes to veninder i robåden. Tanja, der som styrmand har ansvaret, følte sig fuldkommen magtesløs. De kunne hverken ro baglæns eller ro hurtigere for at undvige den voldsomme maskine.

- Hans reaktion, da han endelig ser os er, at han styrer yderligere mod min veninde, hvor han sætter fuld fart på. Han flyver ind over stævnen på båden, fortæller Tanja.

Vandscooteren smadrer ind i forstævnen af robåden. Båden var fuldkommen smadret og på vej til at synke. Derfor måtte Tina og hendes to veninder hoppe i vandet, og bjærge båden ind til Hellerup.

Vi var alle meget chokerede og rystede over episoden, og det har taget meget af lysten til at færdes på havet fra mig, siger Tanja.

Sejlformand efter dødsulykke: Vi har problemer med blærerøve på jetski

- Helt uansvarligt
Det var hverken første eller sidste gang, at Tanja oplevede uansvarlige gutter på vandscootere.

- De vandscootere, der er derude, de drøner helt uansvarligt rundt. Jeg har været i mange farefulde situationer, siger Tanja.

Roeren har flere gange oplevet episoder, hvor hun har været nødt til at stoppe båden, og tage telefonen frem for at ringe til politiet på grund af vandscootere, der ræsede ulovligt omkring.

Tanja synes, at det er enormt ærgerligt, at dem på vandscootere ødelægger oplevelsen for alle andre på havet, og episoden med de to dræbte piger, har påvirket roeren meget. Hun havde dog desværre set det kommet, at nogen ville miste livet i en forfærdelig ulykke med de voldsomme maskiner.

- Det er rent held, at der ikke er sket noget før nu, siger Tanja.

 Pape indkalder til møde om vanvidssejlads: Åben for forslag