Kvinder med røde trusser: De lader blodet dryppe frit under menstruation

Kvinder over hele verden dropper bind og tamponer for i stedet at lade blodet løbe frit ned i trusserne under menstruation. Her kan du møde nogle af de kvinder, der dyrker såkaldt 'free bleeding'

26-årige Kiran Gandhi lod blodet flyde under sidste års maratonløb i London

Tante Rød, håndværkere i opgangen, ketchup i undervognen, den røde flod.

Kært barn har mange navne, og det gælder også for menstruation. Knap så kært er det dog, når unge danske piger siger, at de 'har deres lort', når den månedlige blødningsperiode melder sin ankomst.

Med en langt mere positiv tilgang til emnet har de to danske kvinder, Sine Cecilie Laub og Maja Nyvang, skrevet bogen 'Gennemblødt', som udkommer i morgen. Bogen berører en masse emner indenfor menstruation, og ét af disse er altså 'free bleeding'-tendensen.

Sine Cecilie Laub (th.) og Maja Nyvang udgiver tirsdag deres bog 'Gennemblødt' om menstruation. Her fortæller de om 'free bleeding' og oralsex, når det er 'den tid på måneden'. (Foto: Privat) Samfund Oprør med bind og tamponer: Lader menstruationen løbe ud i trusserne

Lad blodet flyde hvor som helst, når som helst

I al sin enkelthed går 'free bleeding' ud på, at den menstruerende kvinde dropper at skjule sit blødende underliv fra omverdenen, men i stedet lader blodet rende direkte ud i trusserne.

Én af disse 'free bleeders' er 26-årige Kiran Gandhi, som sidste år undlod at anvende en tampon, et bind eller lignende, da hun skulle løbe et maraton i London.

I videoen oven for kan du se, hvordan det så ud, da Kiran Gandhi fik menstruation under et maraton sidste år

- Det er en normal, menneskelig ting (at menstruere, red.), som 50 procent af verdensbefolkningen gennemgår. Det faktum, at folk føler ubehag ved at se eksistensen af menstruation, er netop pointen ved debatten, fortalte hun dengang til Buzzfeed.

Irina Olsen så hamrende godt ud i sin hvide buksedragt. (Foto: Jakob Jørgensen) Danske kendte Modige Irina: Havde det røde i den hvide

Menstruation er forbudt på Instagram

Under mindre aktive forhold fik en canadisk kvinde taget et billede, mens hun lå i sengen iført blodplettede bukser.

Kvinden hedder Rupi Kaur, og billedet blev taget som en del af en 'menstruationsserie', hun skulle bruge til et fotokunstprojekt på sit studie. Det skriver BBC.

Rupi Kaur lagde billedet ud på sin Instragram-profil, men fik meget hurtigt en besked om, at det ikke overholdt deres såkaldte Community Guidelines, og derfor var blevet fjernet.

Dette billede var for meget for Instagram (Foto: Rupi Kaur)
Dette billede var for meget for Instagram (Foto: Rupi Kaur)

Rupi Kaur blev provokeret af Instagrams beslutning om at slette billedet, og hun konfronterede derfor det sociale medie. Derefter lød beskeden fra Instagram, at billedet var blevet slettet ved en fejl.

Til BBC siger Rupi Kaur, at meningen med billedet aldrig var at provokere:

- Pointen med billedet var at afmystificere alle de tabuer, som hægter sig til menstruation.

Underholdning Linse: Sådan dyrker du sex med menstruation

Hun var dog klar over, at det kontroversielle billede ville afføde en del kommentarer, hvoraf ikke alle var positive, men at nogle af hendes venner også ville reagere negativt, havde hun alligevel ikke forudset:

- Jeg har udviklet tyk hud overfor had fra fremmede. Men fra venner, mennesker der har støttet mig, det er chokerende, især når det er kvinder, fortæller Rupi Kaur til BBC.

- Det var interessant at se den måde, folk bagatelliserede oplevelsen og det bøvl, man møder, når man har menstruation. Du dropper ferien på grund af din menstruation, og du ændrer din bryllupsdato. Den er med dig alle steder, og du har rigtig mange smerter.

Se kvinden, der blødte frit under sin menstruation og samtidig løb et maraton, i videoen øverst i artiklen

- Da jeg ikke bruger svangerskabsforebyggende midler, er der den fordel ved blodsex, at manden kan komme i mig, uden at vi skal frygte for graviditet, siger Katrine. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Derfor skal du prøve blodsex  

53 kommentarer
Vis kommentarer