Kvinder vil zumba-danse kriminaliteten ud af park

Tyske kvinder vil med zumba-dans genvinde trygheden i en park hærget af indvandrer-kriminalitet

- Jo flere mennesker her er, jo mere føler kriminelle og pushere sig forstyrret. Den Botaniske Have skal igen være et godt sted, siger den 44-årige initiativtager Britta Gürtler. Foto: Allover Press
- Jo flere mennesker her er, jo mere føler kriminelle og pushere sig forstyrret. Den Botaniske Have skal igen være et godt sted, siger den 44-årige initiativtager Britta Gürtler. Foto: Allover Press

En af Tysklands fineste parker, Alter Botanischer Garten i München, har de seneste år i eskalerende omfang været hærget af voldtægtsforsøg, røverier og åbenlys narko-handel.

Haven har ellers med sin enestående nærhed til byens hovedbanegård i 200 år været en højtelsket oase for bysbørn og botanisk interesserede turister.

Utrygt sted
Men unge mænd fra især byens indvandrer-minoritet har gjort den til et utrygt sted af være for ikke mindst tyske kvinder, som tidligere nød at jogge eller spise picnic her.

Men nok er nok.

En gruppe lokale kvinder fra forbundskansler Angela Merkels (CDU), søsterparti, CSU, er kommet på en idé, der atter skal gøre Münchens smukkeste park fredelig.

Zumba-fællesdans
De vil efter forbillede fra en anden park i byen arrangere gratis zumba-fællesdans samt gymnastik for børn og voksne i Alter Botanischer Garten, skriver avisen Bild.

Ideen er, at:

- Jo flere mennesker her er, jo mere føler kriminelle og pushere sig forstyrret. Den Botaniske Have skal igen være et godt sted, siger den 44-årige initiativ-tager Britta Gürtler til Bild.

- Totalt super
- Det ville være totalt super. Alt, man kan gøre for at presse kriminelle ud, er godt, jubler den 34-årige Rita Modl. Hun er en af de kvinder, som ikke længere tør jogge i parken.

Britta Gürtler forventer, at en ansøgning om at gennemføre idræts-arrangementerne, bliver godkendt.

Alternative forslag
Det er ikke første gang, at repræsentanter fra Merkels søsterparti kommer med alternative forslag, der skal løse nogle af de udfordringer, som kanslerens udlændingepolitik har medført.

I Bayern registrerede man i fjor en dramatisk stigning i antallet af anmeldte seksualforbrydelser. Og fordi, at flere indvandrere end tidligere var mistænkt, fik det delstatens indenrigsminister Joachim Herrmann (CSU) til at foreslå, at alle migranter og asylansøgere fremover skulle have taget fingeraftryk og DNA-prøve.

56 kommentarer
Vis kommentarer