LA i flæsket på ydelses-snydere: De pisser på os!

Alt for mange snyder, og det går ud over både ydelser og holdningen til dem, der har brug for samfundets hjælp, mener Liberal Alliances nye beskæftigelsesordfører, Laura Lindahl

Politikerne på Christiansborg skal fremover tale mindre om, at det skal kunne betale sig at arbejde og mere om socialt bedrageri og sort arbejde.

Det mener Laura Lindahl, ny beskæftigelsesordfører og dermed afløser for Joachim B. Olsen i Liberal Alliance.

Hun vil som noget af det første forsøge at få afdækket omfanget af socialt bedrageri og sort arbejde og mulighederne for at sætte ind mod snyderiet. Det sker ifølge Laura Lindahl ud fra et hensyn til samfundets svageste.

Læs også: Kommune vil tjekke førtidspensionister: Kan de arbejde?

Pisser på skatteyderne
- At begå socialt bedrageri er at pisse på skatteyderne. Og det er respektløst over for de mennesker, der har brug for ydelserne – både i forhold til de ressourcer, der går fra de svageste som følge af bedrageriet, og i form af den måde vi opfatter og taler om modtagere af sociale ydelser, fordi snyderiet er så udbredt.

- Hvad sort arbejde angår, er det umoralsk og uacceptabelt, at nogle tager andre folks penge samtidig med, at de tjener deres egne – uden at lægge noget i fælleskassen, siger Laura Lindahl.

Læs også: Kontrol-amok: Se her, hvad myndighederne ved om dig!

KMD Analyse opgjorde i 2011 det sociale bedrageri i Danmark til mellem syv og 12 milliarder kroner, og Rockwool Fonden har opgjort den sorte økonomi til 31 milliarder kroner i 2014.

Klarhed efterlyses
Men Laura Lindahl mener, der er behov for yderlige klarhed over, hvor stort omfanget af snyderiet er, og hvilke muligheder der er for at gribe ind.

Læs også: Statsrevisorer kritiserer kontrol mod social snyd

- Der har været lidt svingende beregninger af, hvor meget det sociale bedrageri og sorte arbejde fylder. Det er alle de manøvrer, man gør, når man arbejder samtidig med, at man modtager ydelser, skifter adresse for få forsørgertillæg som enlig uden at være det og får SU som udeboende, selv om man bor hjemme.

- Jeg er ikke interesseret i dyneløfteri, men det er dybt kritisabelt, når folk udnytter et velfærdssystem, der er til for de svageste, til at få dagpenge, kontanthjælp og så videre, lyder hendes moralske opsang.

Læs også: Joachim B. sendt på førsteholdet: Får ny vigtig rolle i LA

140 kommentarer
Vis kommentarer