Laaaaang last: Kan du gætte hvad det er?

Imponerende lang last på vej fra Italien til København via havnen i Esbjerg

De første testkørsler fandt allerede sted i juni 2015. Du kan komme med ud på en kort tur her. Video: Metroselskabet

Hvis man kigger godt efter, kan man godt se, at der gemmer sig et metro-tog under presseningen. Foto: Niels Winther Shipping
Hvis man kigger godt efter, kan man godt se, at der gemmer sig et metro-tog under presseningen. Foto: Niels Winther Shipping

Tre nybyggede metrotog til den kommende cityring i København ankom lørdag på et Grimaldi Lines- fragtskib fra Italien til havnen i Esbjerg.

- Toget er jo meget langt, så det er en noget speciel opgave, men vi har rutinerede folk, der er vant til at håndtere den slags udfordringer, siger Claus Larsen, CCO for Niels Winther Shipping, til Ekstra Bladet.

Niels Winther Shipping er agent for Grimaldi i Danmark.

Hvert tog er 40 meter langt og vejer 58 tons. De er produceret af Ansaldo STS i Italien.

Claus Larsen forklarer, at en af udfordringerne har været, at togene ikke må trille på de nye hjul, så i stedet blev det løftet op på en platform, som derefter blev rullet om bord på fragtskibet i Italien. I Esbjerg stod truckere klar til at løfte tog og platform ud.

- For at skåne toget er det hele platformen, vi flytter. Selve toget bliver kun løftet to gange - når det skal op på platformen, og når det skal af, siger Claus Larsen.

To af de tre togsæt er allerede ankommet til København, mens det tredje forlader Esbjerg torsdag aften og forventes at lande i København fredag morgen.

Det er ikke de første tog til cityringen, der ankommer, og testkørslen er allerede godt i gang i København. Cityringen åbner i 2019.

95 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere