Læg efterårsjakken væk: Solrig weekend venter forude

Hvis du ikke fik nydt sensommersolen, kan du nå det lidt endnu. Den kommende weekend byder nemlig på temperaturer op til 18 grader

Weekendvejret topper på søndag med en dagtemperatur på op til 18 grader
Weekendvejret topper på søndag med en dagtemperatur på op til 18 grader

Hvis du overvejer at hive efterårsjakken frem fra skabet, kan du godt vente lidt endnu. Nok har ugen indtil videre budt på en del byger, men i weekenden kigger solen igen frem.

Lige nu er der nemlig et højtryk over Atlanderhavet, og DMI vurderer, at det kommer ind over Danmark lørdag og søndag.

- Vi får en nordvestlig strømning ind over landet i weekenden, og det kan give meget sol. Lørdag vil dagtemperaturen nå op på 15 grader, og søndagen bliver måske den varmeste dag med op mod 18 grader, fortæller vagtchefen ved DMI Dan Nilsvall til Ekstra Bladet.

Samtidig ser det ud til, at vi slipper for byger begge dage.

Natten til lørdag kan der sagtens dannes dis og tåge, men det forventes at forsvinde i løbet af morgenen og formiddagen.

Specielt efterårsvejr
Grå himmel og regnvejr er karakteristisk for efteråret, og derfor kommer den varme og solrige weekend en smule bag på DMI.

- Det sker en gang i mellem, at vi får nogle flotte dage i september. Men det er lidt specielt, at det kommer så sent i september.

Frem til weekenden bliver vejret dog ikke helt så festligt. Torsdag vil være præget af skyer og regn flere steder i landet, og temperaturen vil blive mellem 8-13 grader.

Fredag vil solen kigge lidt frem, men ellers vil vejret være præget af regn. Dagtemperaturen vil dog toppe ved 15 grader.

2 kommentarer
Vis kommentarer