Læge advarer mod ny voldsom burger

Kun én dansker har indtil videre klaret udfordringen: 1,5 kilo kød og 5000 kalorier på en halv time

Her kan du se Ekstra Bladets journalist give sig i kast med den enorme burger. (Video: Kristian Hansen)

Er denne burger Danmarks største kaloriebombe, eller er du stødt på noget endnu vildere? Tip journalisten på mail.

Samfund - 16. okt. 2015 - kl. 13:38 Kæphøj EB-journalist tester ny monster-burger

Bomber på over 5000 kalorier har ramt landet og spredt fedt og ødelæggelse i Kolding og København.

- Der var eddermame meget kød.

- Jeg kan ikke anbefale det på nogen måde.

- Der er ikke ret mange, der klarer den.

Er nogle af de reaktioner, der er fulgt i kølvandet .

Hangover Helpers bringer ellers uopnåelig fastfood lige til døren. (PR foto) Samfund - 13. okt. 2015 - kl. 19:44 Hamburger fra himlen: Brite bringer uopnåelig fastfood ud

Kaloriebomberne er detoneret på Hwy 55 - en amerikansk burgerkæde opkaldt efter en landevej i North Carolina - som nu er åbnet i Kolding Storcenter og på Københavns Hovedbanegård.

Selve bomben hedder The Five Five Challenge og er så kalorieholdig, at den uden problemer er stormet ind på flere lister over de største burgere i hjemlandet.

5000 kalorier på 30 minutter
Udfordringen består af en burger med syv bøffer på i alt 1,55 kilo, yderligere fire valgfri tilbehør i burgeren samt pomfritter og en 0,8 liter sodavand.

I alt over 5000 kalorier, som koster 400 kroner - med mindre du altså klarer udfordringen, som går ud på at indtage hele herligheden på under 30 minutter. Så koster det dig ikke en krone, og du bliver skrevet ind i historiebøgerne.

- Jeg har spist cirka det dobbelte - 3,5 kilo.

- Hvordan har man det så i kroppen efter?

- Ganske fint, lød det optimistisk fra en gæst i Kolding Storcenter før en udfordring i juni.

Men hovmod stod for fald og 30 minutter senere måtte han konstatere, at der stadig var rester tilbage.

- Der var eddermame meget kød, lød undskyldningen.

Se også: Kvinde sad bomstille på McDonald's i flere timer - årsagen var tragisk

The Five Five Challenge består af en burger med syv bøffer på i alt 1,55 kilo, yderligere fire valgfri tilbehør i burgeren samt pomfritter og en 0,8 liter sodavand. (Foto: Ekstra Bladet)
The Five Five Challenge består af en burger med syv bøffer på i alt 1,55 kilo, yderligere fire valgfri tilbehør i burgeren samt pomfritter og en 0,8 liter sodavand. (Foto: Ekstra Bladet)
 

Ingen anbefaling fra lægen
Lykkedes det at indtage gigantiske menu, er den først ude af kroppen efter flere dage. Det vurderer læge og ekspert i mad og ernæring Jerk W. Langer.

- Fedt gør fordøjelsen langsommere, så det tager nok to-tre dage, før den er ude af systemet igen, siger Jerk W. Langer.

- Det er en meget stor mundfuld, og jeg kan ikke anbefale det på det på nogen måde, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Spørgsmålet er, om det kan være i maven, eller om den eksploderer. Det kan godt være i maven, som har et rumfang på cirka halvanden liter og endda kan give sig, hvis man træner meget. Maven kan godt eksplodere, men det sker meget sjældent og mest hos yngre piger med bulimi. Men det er i værste fald, siger Jerk W. Langer.

Hvis man absolut vil indtage menuen, anbefaler Jerk W. Langer, at man skynder sig.

- Mæthedsfornemmelsen indtræffer efter cirka 20 minutter, så det er klart nemmere at færdiggøre det på 30 minutter end på for eksempel en time.

Amerikanske Subway mener, at der er plads til op mod 50 af kædens restauranter i Storkøbenhavn. (PR billeder) Samfund - 21. aug. 2015 - kl. 15:27 Fastfood-gigant i dansk kæmpe sats: Vil åbne 50 restauranter

One down - six to go. (Foto: Ekstra Bladet)
One down - six to go. (Foto: Ekstra Bladet)
 

Det er en gimmick
På nuværende tidspunkt har kun en enkelt dansker klaret udfordringen. Og det var ikke chefen for foretagendet.

- Haha, er du sindssyg mand, nej. Jeg har ikke selv prøvet. Jeg er ikke så stor en mand, der kan spise så meget, siger adm. direktør for Hwy 55 i Danmark Jens Due til Ekstra Bladet.

- Er det ikke en dårlig forretning at give maden væk gratis?

- Det er jo en gimmick, og der er ikke ret mange, der klarer den. Du skal i hvert fald have en god appetit. 30 minutter lyder måske af lang tid, og ofte går det fint i starten, men hen mod slutningen bliver den tung.

Eneste dansker, der i skrivende stund har klaret udfordringen, er Mads Christensen, som med nød og næppe fik spist op på 29 minutter og 58 sekunder i Kolding 20. juni.

Pizza Hut vender tilbage til Danmark - minimum fem forskellige steder. (PR foto) Samfund - 11. jun. 2015 - kl. 10:52 Pizza-kæde vender tilbage til Danmark

Vanvidsrekord
Rekorden er på imponerende to minutter og 12 sekunder sat af konkurrencespiseren Molly Schuyler, som generelt har en ganske god appetit.

Samfund - 21. apr. 2015 - kl. 20:16 TV: Kvinde spiser seks kilo kød på tyve minutter

Se også: TV: Her æder han fire kilo kalkun på ti minutter

Du kan tage udfordringen, når du har lyst, men på tirsdag afholder Hwy 55 en større konkurrence på Hovedbanegården i København. Du kan tilmelde dig på Facebook-siden.

109 kommentarer
Vis kommentarer