Læge blev brutalt fjernet fra fly: Har brækket næsen og mistet fortænderne

Den læge, der søndag blev smidt ud af et United Airlines fly, brækkede sin næse under episoden. Nu overvejer familien at lægge sag an mod flyselskabet

Følg Samfund

I weekenden blev doktor David Dao med vold og magt fjernet fra et United Airlines-fly i Chicago, fordi luftfartsselskabet skulle bruge hans siddeplads til sit eget personale.

I flere videoer filmet af andre passagerer ses det, hvordan han bliver hevet brutalt væk fra sit sæde og slæbt langs gulvet i kabinen. I andre videoer dukker manden op igen - denne gang med blod i ansigtet.

På et pressemødet torsdag eftermiddag dansk tid oplyser familiens advokat, Thomas Demetrio, at David Dao brækkede næsen og mistede to fortænder, da han på brutal vis blev slæbt ud af flyet.

Ved samme lejlighed fortæller mandens datter, Chrystal Pepper, at familien var 'forfærdet og chokeret', da de fandt ud af, hvad der var sket.

Overvejer sagsanlæg
Daos advokater har onsdag sendt en anmodning til retten i Illinois, hvor de på vegne af deres klient har bedt om at få udleveret bånd fra overvågningskameraer, passagerlister og radiokommunikationen fra flyet.

Efter voldsom passager-udsmidning: Nu bløder flyselskabet milliarder

Flyet manglede angiveligt plads, fordi United Airlines skulle transportere noget personale til Louisville, så de var klar til at flyve fra byen dagen efter.

Derfor havde de ansatte bedt fire passagerer om at forlade det overbookede fly.

69-årige David Dao nægtede at opgive sin plads, som han havde billet til, og herfra eskalerede situationen.

Tilkaldte politiet
Passageren fortalte ifølge flere øjenvidner, at han var læge og skulle møde på vagt dagen efter. Det gav hverken flyselskabets personale eller det tilkaldte politiet dog meget for, og de valgte i stedet at fjerne passageren med magt.

Efter videoerne var gået viralt udsendte United Airlines' direktør, Oscar Munoz, en mail til selskabets ansatte, hvori han forklarede, hvad der lå bag den voldsomme episode. Men i stedet for at undskylde tog Oscar Munoz i stedet sine ansatte i forsvar og kaldte han den mandlige passager for 'forstyrrende og aggressiv'.

Først flere dage efter undskyldte direktøren.

- Det må ikke ske igen, og det vil ikke ske igen, siger han nu.

Oscar Munoz' håndtering af sagen og den længe ventede undskyldning virkede som benzin på bålet, og selskabet bag United Airlines' aktier faldt drastisk.

I en pressemeddelelse skrev Chicago Police Department of Aviation efterfølgende, at det ikke er normalt procedure, og at sagen vil blive undersøgt.

Onsdag aften meddeler de, at mindst tre af de politibetjente, der var med til at fjerne David Dao, er blevet fritstillet på ubestemt tid.

Flysikkerhed: Derfor skal du altid tjekke under sædet inden take-off

Problemer i lufthavnen? Her er dine rettigheder

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+