Læger fik skideballe i dødsannonce

72-årig Aarhus-kvinde fik kræft, men sagde nej til kemo efter fire års smertehelvede fra en anden lidelse

Eigon Holm Hansen med sanghæftet fra hustruen Nina's begravelse fredag: - Det gav ingen mening at klage til Patientombuddet. Løbet var jo kørt, siger han i dag. (Foto: Claus Bonnereup)
Eigon Holm Hansen med sanghæftet fra hustruen Nina's begravelse fredag: - Det gav ingen mening at klage til Patientombuddet. Løbet var jo kørt, siger han i dag. (Foto: Claus Bonnereup)

Fire års indestængt vrede over påstået lægesjusk på Skejby Sygehus fik forleden en østjysk enkemand til at skælde ud på Skejby-kirurgerne i dødsannoncen over hans hustru.

– Jeg trængte til at få luft. Og det fik jeg, siger den 70-årige Eigon Holm Hansen, Brabrand.

Fredag formiddag sagde han et sidste farvel til sin hustru Nina ved en begravelse i Brabrand Kirke. Men to dage tidligere skældte han Skejby-lægerne ud med en fire linjers skideballe i en to-spaltet dødsannonce i Aarhus Stiftstidende og Jyllands-Posten.

Det skete med disse ord:

'Efter tre ikke specielt vellykkede operationer i 2011/2012 på Karkirurgisk Afdeling på Skejby Sygehus, hvilket efterfølgende medførte konstante smerter, fik Nina fred efter meget kort tids kræftsygdom.'

Et smertehelvede
– Min hustru blev opereret tre gange for forsnævringer i sine store blodårer. Men indgrebene blev et helvede af smerter, som fuldstændig ødelagde hendes liv, forklarer Eigon Holm Hansen til Ekstra Bladet.

– Når vi bad afdelingen om en samtale, og dem havde vi mange af, mødte vi altid en dårligt forberedt læge. Altid en ny en af slagsen.

– Det var en utrolig dårlig oplevelse.

– Nina blev mere og mere svækket og dårlig, som årene gik. Smerterne forsvandt aldrig – tværtimod.

Nej tak til kemo

72-årige Nina Hansen døde 17. oktober af en aggressiv lungekræft. Diagnosen blev stillet 17. juli – på datoen præcist tre måneder før Nina Hansen døde.

- Jeg ved jo godt, at den nye og den gamle diagnose ikke har noget med hinanden at gøre. Men de dårlige erfaringer med Skejby fik hende meget bestemt til at sige nej tak til kemo-behandling.

– Hun havde simpelthen fået nok og magtede ikke at skulle gennemgå endnu et smertefyldt og ubehageligt forløb, siger en bitter Eigon Holm Hansen.

– Det er i dét lys, man skal se mit udbrud i dødsannoncen. Vi syntes ikke, det gav mening at klage til Patientombuddet, for løbet var jo kørt.

– Jeg får jo alligevel aldrig min Nina tilbage, siger Eigon Holm Hansen.

Sygehuset er tavst

På Skejby Sygehus vil de skarpe ord i dødsannoncen over Nina Hansen blive overhørt. Der kommer ingen reaktion.

– Nej, vi kommenterer ikke sagen, siger kommunikationschef Lars Elgaard Pedersen til Ekstra Bladet.

– Jeg har aldrig før været ude for, at lægelig kritik er blevet fremsat i annonceform. Det er første gang, jeg hører om det.

– Men du får altså ingen kommentarer herfra, siger Skejby-talsmanden.

1 af 2 Her er den famøse dødsannonce fra i onsdags, hvor Eigon Holm Hansen giver Skejby-lægerne en offentlig skideballe.
2 af 2 Eigon Holm Hansen med sanghæftet fra hustruen Nina's begravelse fredag: - Det gav ingen mening at klage til Patientombuddet. Løbet var jo kørt, siger han i dag. (Foto: Claus Bonnereup)
0 kommentarer
Vis kommentarer