Annonce:
Annonce:

Læger finder 27 kontaktlinser i kvindes ene øje

En 67-årig engelsk kvinde skulle opereres for grå stær, da lægerne gjorde noget af en opdagelse

Klumpen her består af de 17 kontaktlinser der i første ombæring blev fundet i kvindens øje. Efterfølgende fandt man yderligere ti linser. Foto: Solihull Hospital
Klumpen her består af de 17 kontaktlinser der i første ombæring blev fundet i kvindens øje. Efterfølgende fandt man yderligere ti linser. Foto: Solihull Hospital
Annonce:
Følg Samfund

Det kan ske at en kontaktlinse ryger op under øjenlåget og 'sætter sig fast', men en 67-årig engelsk kvinde må have sat noget nær en verdensrekord.

I november 2016 tjekkede hun ind på Solihull Hospital i England for at gennemgå en rutine-operation for grå stær. Hun klagede over at hendes ene øje føltes 'tørt', men mente selv, at det var noget der var kommet med alderen.

Da lægerne undersøgte hende fandt de hele 27 kontaktlinser filtret sammen i en klump i hendes ene øje. Episoden blev beskrevet i det medicinske tidskrift BMJ i sidste måned og er også blevet omtalt af CNN.

Rupal Morjaria, der er læge og specialist i oftalmologi (øjensygdomme/red), fortæller til CNN at kvinden ikke havde klaget over nedsat syn før konsultationen:

Annonce:

- Lægen Richard Crombie undersøgte hendes øje og opdagede en klump under øjenlåget, fortæller han til CNN.

Klumpen bestod af 17 kontaktlinser. Efter en mere grundig undersøgelse, fandt man yderligere ti kontaktlinser i kvindens øje:

- Vi var faktisk chokerede. Vi har aldrig oplevet noget som dette. Det er en til rekordbøgerne, konstaterer Rupal Morjaria, i interviewet med CNN.

Kvinden havde båret kontaktlinser i 35 år. Hun fortalte lægerne, at nogen gange når hun ville skifte en linse, så kunne hun ikke finde den. Hun var gået ud fra, at hun så havde tabt linsen. 

Kvindens grå stær operation blev udsat på grund af komplikationerne. Hun kom tilbage to uger senere og havde det meget bedre, hvorefter operationen fandt sted, skriver CNN.

Rupal Morjaria håber historien kan få folk der bruger kontaktlinser til at være mere opmærksomme.

Annonce:

Hvis man ikke kan finde linsen i sit øje og samtidig har en 'underlig' fornemmelse i øjet, bør man få det tjekket hos en øjenlæge, understreger han og opfordrer linsebærere til jævnligt at få deres øjne tjekket.

Læs også historien om engelske Jacqui Stone, der mistede synet på det ene øje - måske på grund af en kontaktlinse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: