Læger gør uhyggeligt ormefund i kvinde: Aldrig set før

Et række læger har fundet 14 orme i en amerikansk kvindes øje. Det er første gang, at den type orm er fundet i mennesker

Sådan så det ud i øjet på Abby Beckley (Foto: OHSU via AP)
Sådan så det ud i øjet på Abby Beckley (Foto: OHSU via AP)

Du har mindst 14 orme i dit øje.

Det var beskeden, som Abby Beckley fik tilbage i august 2016, da hun gik til lægen for at for undersøgt sit øje.

Hun havde selv fundet den første derhjemme, og hun tog derfor chokeret til sin lokale doktor, der gjorde det uhyggelig fund

Det beskriver US Centers for Disease Control and Prevention, der mandag publicerede en længere rapport om den 28-åriges lægebesøg, som viste sig at blive historisk.

- Det er kun 11. gang, at en person er blevet registreret med en orm i øjet i Nordamerika. Men der er særligt interessant er, at denne type orme aldrig er set i mennesker før. Det er en orm fra kvæg (cattle worm red.), der på en eller anden måde er hoppet ind i et menneske, skriver manden bag rapporten og leder af CDC's Parasite Diagnostics and Biology Laboratory, Richard Bradbury.

Gik helt i chok
Ifølge kvinden startede symptomerne efter en fisketur i Alaska i juli 2016, men da hun kom hjem igen, kunne hun hurtigt konstatere, at noget var galt. Helt galt.

Det fortæller hun i et interview med CNN.

- Mit venstre øje blev meget irriteret og helt rød, ligesom mit øjenlåg blev ved med at falde ned. Derudover fik jeg migræne, og jeg tænke. Hvad sker der, siger hun til CNN.

Efterfølgende undersøgte hun sit øje lidt nærmere, og så fik hun et kæmpe chok.'

Artiklen fortsætter under billedet

Den 28-årige kvinde har valgt at stå frem og fortælle sin historie til alverdens medier (Foto: Privat)
Den 28-årige kvinde har valgt at stå frem og fortælle sin historie til alverdens medier (Foto: Privat)
 

- Jeg trak ned i mit øje og bemærkede, at huden så mærkelig ud. Så tog jeg min finger ind i øjet, og pludselig kom der en orm ud. Jeg var totalt i chok, siger hun til CNN.

Det fik hende til at gå til sin lokale læger, og her fortalte de, at de aldrig havde set noget lignende. Abby Beckley blev henvist til en ekspert, der senere fandt 14 orme i hendes øje.

Helt ny type orm
Ifølge eksperterne fra CDC forventede eksperterne, at Abby Beckley var blevet smittet med en såkaldt Thelazia parasit, der også bliver kaldt for Californiensis.

Kun 10 mennesker er blevet ramt af den parasit, så det havde i sig selv også været voldsomt usædvanligt. Men da Richard Bradbury kiggede nærmede på den 28-årige kvindes øje blev han klar over, at der var sket noget historisk.

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan ser den nye orm ud (CDC via AP)
Sådan ser den nye orm ud (CDC via AP)
 

- Der var noget mærkeligt ved det, og vi blev nødt til at grave dybt for at finde ud af, hvad det var. Til sidst fandt jeg ud af, at hendes type parasit var identisk med en parasit, der er beskrevet i 1928, siger han.

Den nye parasit er blevet døbt Thelazia Gulosa, og lægerne tror, at hun er blevet smittet via en flue. Dermed er hun det første menneske, det er sket for.

Abby Beckley måtte leve med ormene i øjet i 20 dage, inden den sidste røg ud.

1 af 2 Den 28-årige kvinde har valgt at stå frem og fortælle sin historie til alverdens medier (Foto: Privat)
2 af 2 Sådan så det ud i øjet på Abby Beckley (Foto: OHSU via AP)
58 kommentarer
Vis kommentarer