Annonce:
Annonce:

Læger: Patienter får samlet mere sundhed for pengene

Et nyt udspil fra Danske Regioner til prioritering af lægemidler bør afprøves, mener Lægeforeningen

Annonce:
Følg Samfund

Der er ros fra Lægeforeningen til Danske Regioners nye udspil om øget prioritering, der skal sikre en mere fair fordeling af ressourcerne i sundhedsvæsenet.

Ifølge forslaget skal et nyt medicinråd i modsætning til tidligere også inddrage prisen i vurderingen af den medicin, patienter tilbydes som standardbehandling.

- Det vil understøtte en mere fair fordeling af ressourcerne, og at patienterne samlet set får mere sundhed for pengene, siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Han peger desuden på, at det er oplagt at samle opgaverne for regionernes nuværende prioriteringsorganer, RADS og KRIS, og at styrke muligheden for at foretage mere avancerede sundhedsøkonomiske analyser hos regionernes indkøbsorganisationen Amgros.

Annonce:

- Det giver god mening at samle ekspertisen, og den nye model vil samtidig gøre det nemmere for regionerne at forhandle sig til lavere priser på lægemidler. Begge dele har vi arbejdet for og ser som et vigtigt fremskridt, siger Andreas Rudkjøbing.

På sigt ønsker Lægeforeningen et nationalt, uafhængigt prioriteringsinstitut.

- Det er ikke jo helt den model, som regionerne spiller ud med. Men man kan dårligt laste dem for, at de - desværre i modsætning til skiftende regeringer - kommer med et gennemarbejdet, konkret forslag, som tager fat om problemet med stigende udgifter til sygehusmedicin, siger lægeformanden.

Han forudser en lang og svær proces, da prioritering af medicin er et ømtåleligt politisk emne.

- Det vil sikkert bliver justeret undervejs, men det fortjener at blive prøvet af, siger han.

Lægeforeningen mener, at den nye konstruktion skal udvikle sig, så det ikke bare handler om at prioritere mere i medicinen, men også i andre behandlingsformer og brug af medicinsk udstyr.

Annonce:

- Vi vil holde skarpt øje med, hvordan regionerne konkret virkeliggør sin nye plan. For Lægeforeningen er det afgørende, at der er gennemsigtighed i beslutningsprocesserne og respekt for de lægefaglige vurderinger, der kommer til at indgå, siger Andreas Rudkjøbing.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: