Lægerne vil slukke for lille Charlie: Desperat mor amok i retten

Lægerne på Great Ormond Street Hospital vil slukke for respiratoren, der holder 11 måneder gamle Charlie i live. Nu har de 48 timer til at redde deres elskede dreng

Charlie når hele verden rundt. Se reaktioner fra både Trump, Theresa May og Vatikanet her. Video: AP
Følg Samfund

48 timer.

Så lang tid har forældrene til den 11 måneder gamle Charlie Gard til at overbevise den britiske højeste ret om, at give dek lov til at udsætte deres dødssyge søn for alternativ behandling i USA.

Men det synes de britiske speciallæger er en særdeles dårlig ide.

Lægerne er af den overbevisning, at den lille dreng har så uoprettelige hjerneskader, at han vil få så dårlig en livskvalitet, at man i stedet bør stoppe den livsforlængende behandling og slukke for respiratoren, der lige nu holder den lille Charlie i live.

Tidligere i år besluttede en domstol i London ellers, at lægerne på Great Ormond Street Hospital måtte slukke for Charlie Gards respirator.

Også selvom forældrene ikke har givet deres samtykke, men sagen er nu endt i højesteret.

Forældrene til dødsdømte Charlie Grand har fået håb, efter præsidenten og paven vil hjælpe. Foto: REX
Forældrene til dødsdømte Charlie Grand har fået håb, efter præsidenten og paven vil hjælpe. Foto: REX
 

Pistolen for Charlies pande
Mandag eftermiddag fik Charlies forældre under stor mediebevågenhed besked på, at de har to døgn til at fremskaffe nye beviser, der kan overbevise retten om, at den 11 måneder gamle dreng har mulighed for at få et bedre liv med den amerikanske behandling.

Ikke overraskende kæmper forældrene med næb og klør for deres lille drengs liv og ved dagens retsmøde gik bølgerne højt.

En del af bevisførelsen drejer sig om, hvorvidt Charlies hoved er vokset de seneste uger.

I følge hospitalet er det ikke tilfældet, mens Charlies forældre siger, de har målinger der viser, hovedet er vokset flere centimeter.

De modstridende forklaringer fik mandag temperamentet til at koge over hos det følelsesmæssigt pressede forældrepar:

- Løgnere! lød det desperat fra Charlies mor Connie Yates, som modsvar til hospitalet Great Ormond Street Hospital's bevisførelse, hvorefter hun ifølge Daily Mail stormede ud af retten.

Kort efter tilføjede Charlies far Chris Gard råbende:

- Hvornår har i tænkt jer at fortælle sandheden?

Ifølge familien har syv internationale eksperter støttet om om den behandling, man vil give Charlie i USA. Men som tingene står nu, er retten altså ikke overbevist om, at en behandling i USA vil ændrer tingenes tilstand.

Forældrene til hjerneskadede Charlie Gard, Conne Yates og Chris Gard, står sammen i kampen for deres søns liv. Great Ormond Street Hospital kalder det imod sund fornuft at lade Charlie leve. Foto: AP
Forældrene til hjerneskadede Charlie Gard, Conne Yates og Chris Gard, står sammen i kampen for deres søns liv. Great Ormond Street Hospital kalder det imod sund fornuft at lade Charlie leve. Foto: AP
 

Trump og paven blander sig
Historien om Charlie Gard er gået verden rundt og i sidste uge endte den også hos både den amerikanske præsident og paven i Rom.

Både Donald Trump og Paven har fået øjnene op for Charlie Gards skæbne, og de er klar til at kæmpe for hans liv, skriver Independent.

- Hvis vi kan hjælpe lille Charlie Gard, vil vi gøre det med glæde, skriver Donald Trump på sin Twitter med henvisning til håbet om, at en amerikansk behandling kan hjælpe den lille dreng.

Ifølge Independent, ville Trump drøfte Charlies skæbne med den britiske premierminister Theresa May ved det netop overståede G20 topmøde. Men hvorvidt Trump og May talte om Charlie Gard, er endnu ukendt.

Torsdag mødes parterne i retten igen. Her forventes Charlies endelige skæbne at blive forseglet.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.