Lægerne ville stoppe behandling: Tre-årige Sophie fik et hjerte i julegave

Lille Sophie Maxwell har fået den bedste gave, hun og hendes familie kunne have håbet på

Sophie Maxwells forældre har kæmpet for hendes liv siden hun blev født. Foto: Caters
Sophie Maxwells forældre har kæmpet for hendes liv siden hun blev født. Foto: Caters

Juledag 2015 fik Sophie Maxwells forældre, Kerryanne og Ian fra den britiske by newcastle upon Tyne, at vide, at deres datter skulle bruge et nyt hjerte for at overleve. Det skriver Daily Mail.

Næsten præcis et år senere var der stadig ikke fundet en donor til den i dag tre år gamle pige, der er født med hypoplastisk venstre hjerte-syndrom. Og da hun blev diagnosticeret med sepsis (tidligere kaldet blodforgiftning, red.) foreslog lægerne at stoppe hendes behandlinger. Det knuste forældreparret, som nægtede at give op.

Det var en heldig beslutning, for kun 11 dage senere skete julemiraklet: Der var et nyt hjerte til Sophie Maxwell.

Siden lægerne opdagede pigens medfødte hjertefejl, da hun stadig var helt lille, har Kerryanne og Ian kæmpet en hård kamp for deres datters liv. Hendes lille krop gennemgik utallige operationer, men intet hjalp.

Sidste jul blev situationen pludselig mere akut, da Sophie Maxwells organer begyndte at svigte, og hun blev helt blå i huden, før hun måtte syv timer på operationsbordet. Herefter lød beskeden, at pigens eneste chance var et nyt hjerte.

- Jeg var rædselsslagen, da hun blev diagnosticeret med sepsis 11. november, lægerne gav os endda muligheden for at stoppe al behandling ved at droppe hendes hjertemedicin, men det var ikke en mulighed for os, siger Kerryanne Maxwell ifølge Daily Mail.

- Jeg har kæmpet for hende i tre år, og jeg ville give hende en chance for et normalt liv.

11 dage efter lægens forslag, var der pludselig et donormatch til Sophie Maxwells hjerte, og i dag ligner hun ifølge moren et helt nyt barn.

- Før operationen var hun blå, fordi hendes hjerte ikke virkede ordentligt. Men så snart jeg så hende efter operationen, havde hun en sund lyserød farve, siger Kerryanne Maxwell.

- Det var alt, hvad vi ønskede os til jul.

20 kommentarer
Vis kommentarer