Lægestuderende hyldes på nettet efter dette billede

En norsk lægestuderende blev fanget på kamera, i en rørende situation

Maja Solbakken på fisketur med den ældre mand i kørestol. (Foto: Privat).
Maja Solbakken på fisketur med den ældre mand i kørestol. (Foto: Privat).
Følg Samfund

Et billede af en norsk lægestuderende på fisketur med en svækket ældre mand i kørestol, er i skrivende stund blevet delt 1800 gange fra den norske side Villmannsliv.

Billedet er taget af Gro Gløtvold fra Engerdal i norske Østerdalen. Det skriver Nettavisen. Hun mødte tilfældigt den lægestuderende, der var på en helt speciel udflugt med en ældre mand fra et plejehjem.

- Det var bare helt fantastisk at se dem fiske langs floden. Jeg var nødt til at tage et billede, forklarer Gro Gløtvold til Nettavisen.

i kommentarsporet til opslaget på Villmannsliv, skriver mange, at billedet har givet dem troen tilbage på det norske sundhedssystem. Overfor Nettavisen forklarer den lægestuderende, Maja Solbakken, om baggrunden for initiativet:

- Han er meget interesseret i fiskeri og talte meget om det. Derfor blev hele afdelingen enige om at vi måtte gøre noget for at hjælpe ham med at komme på fisketur, skønt det var lidt besværligt og krævede planlægning for at kunne gå op i en højere enhed. Vejret skulle være godt og der skulle tages hensyn til at han sidder i kørestol, forklarer den unge kvinde og fortæller at den ældre mand i den grad nød turen:

- Det var meget tydeligt, at han havde en fantastisk dag og han fangede endda nogle fisk. Det bedste er at der ikke skal så meget til for at give en uforglemmelig oplevelse, konstaterer Maja Solbakken, der ikke ønsker at få alt rosen for det fine initiativ:

- Det var ikke blot mig, der gjorde det muligt. Hele afdelingen samarbejdede og nogle måtte tage mine opgaver, mens vi var væk. Vi har en hektisk hverdag, men det er dejligt, at det kunne lade sig gøre.

Siden billedet blev taget har Maja og den ældre mand været på endnu en fisketur.

For nylig var det en ung McDonalds ansat, der blev hyldet på nettet for sin exceptionelt gode service.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind