Lækkert forårsvejr i weekenden: Sådan bliver det

Weekenden kan byde på nogle gode varme dage med en del sol flere steder, fortæller DMI

En tur i Dyrehaven kunne være en mulighed i denne weekend. (Foto: Jan Grarup)
En tur i Dyrehaven kunne være en mulighed i denne weekend. (Foto: Jan Grarup)

Foråret er for alvor over os. Og denne weekend bliver heldigvis ingen undtagelse.

- Det bliver lunt og specielt søndag kan vi nogle steder komme over de 15-16 grader, fortæller vagthavende meteorolog ved DMI, Lars Henriksen.

- Finder man en lækrog et sted, hvor solen kan komme frem, så kan man sagtens komme derop at ligge temperaturmæssigt. Det bliver måske ikke sol fra en skyfri himmel, men i hvert fald bliver det lunt, og det vil vare ved nogle dage, siger han.

Mens søndag bliver varmest, så bliver lørdagen flottest.

- Lørdagen ligger vi på omkring 7-12 grader, hvor det kan blive lidt lunere i lokalt i Jylland. Det starter op med skyer, men i løbet af dagen klarer det op sydfra med lidt eller nogen sol. Solen sløres dog mere i løbet af dagen, siger han.

Søndagen bliver lidt mere blandet.

- I Jylland bliver det mest skyet med lidt regn hist og her, mens det i resten af landet bliver tørt med lidt eller nogen sol. Temperaturerne kommer generelt til at ligge mellem 10 og 15 grader, men ved østvendte kyster dog lidt køligere.

De varmere temperaturer søndag kan jyderne takke tyskerne for.

- Selvom der vil være flere skyer over Jylland, så henter man varme nede fra Tyskland, som vil få temperaturerne til at stige.

- Og hvordan bliver vejret i dag så?

- Her bliver det lidt vildt. Der er sne på vej - faktisk en lille snestorm, fortæller Lars Henriksen, inden han gør opmærksom på, at det i dag jo er 1. april.

I stedet for sne får vi faktisk en rigtig flot dag.

- Fredagen starter op med skyfrit vejr, men i løbet af dagen kommer der lidt flere skyer. Solen kan dog godt skinne igennem dem - specielt i den vestlige del af landet, men overordnet set bliver det en rigtig flot og tør dag.

5 kommentarer
Vis kommentarer