Lækkert sommervejr på vej - men...

De kommende dage byder på lunt sommervejr - men søndag skifter det

Det lækre sommervejr er på vej, men hvad med badetemperaturen? (Foto: Julie Sørensen)

Det lune junivejr fortsætter med at varme de kolde bølger op lidt endnu, og de fleste steder vil få en del sol i dag med temperaturer fra 15-20 grader.

I dag bliver det også tørt, selv om der er skyer over os fra morgenstunden med en svag jævn nordvestlig eller skiftende vind.

- De fleste steder er der sol nu, (torsdag morgen red.) Bornholm er for eksempel badet i sol, og helt oppe i det nordlige Vendsyssel er der også sol mange steder, siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Flot fredag
Fredag bliver rigtig flot og måske den pæneste dag i den her omgang med solrigt vejr og temperaturer, der kommer op på 18 - 23 grader.

- Så rigtig pænt vejr og flot sommerligt vejr. Heller ikke så meget vind i morgen fra skiftende retninger. Rigtig pæn dag, siger Lars Henriksen.

Når vi når lørdag kommer der 'ugler i mosen' med et vejrsystem fra den engelske kanal, der er på vej op mod Danmark med regn, byger og måske torden.

- Det skyer gradvist til sydvestfra, og der kommer noget regn ind. Som dagen skrider frem bliver det pænest i den nord - og østligste halvdel af landet, hvor det varer længst før der kommer noget ind, men selv om der kommer skyer lørdag, så er det stadig med pæne temperaturer med 18-23 grader, lyder det fra meteorologen.

Kølig søndag
Søndag går det ned ad bakke med mere blæsende vejr med en jævn til frisk vest - og nordvestlig vind med nogen eller en del sol.

- Efterhånden mest tørt, men lidt køligt med 13-18 grader søndag. Det er en anden luftmasse vi ligger i om søndagen med faldende temperaturer, men overordnet set tørt vejr.

Fortsætter det kølige vejr i næste uge?

- Ja, det gør det nemlig, vi ligger gennemgående mellem 12-13 og op til 17-18 grader, og så er der mulighed for enkelte byger, det er solen, der dominerer, men køligere i næste uge, lyder det fra Lars Henriksen.

Så måske gælder det om at komme i shortsene, og ud i juni mens den er her.

 

 

3 kommentarer
Vis kommentarer