Lækket rapport: 9000 vil miste dagpengeretten hvert år

Hvis man beholder det nuværende dagpengesystem, vil tusindvis af danskere årligt miste dagpengene

Omkring 9000 danskere vil fremover årligt miste dagpengene, hvis man beholder det nuværende system. Det fremgår af den lækkede kommissionsrapport om dagpengemodellen, skriver Avisen.dk.

Eksperter har for kommissionen vedrørende dagpenge regnet sig frem til, at omkring 9000 ledige fremover årligt vil miste deres dagpenge, hvis man beholder det nuværende system.

Det er et betydeligt lavere tal end de omkring 17.000 om året, som er niveauet nu.

SF kan slet ikke leve med, at så mange mennesker fremover bliver "dagpengeløse". Det siger partiets ordfører for arbejdsmarkedet, Karsten Hønge.

- Vi vil ikke acceptere, at 9000 mennesker hvert år mister deres dagpenge. Det er alt for mange, siger Karsten Hønge til Avisen.dk.

Det nuværende system for dagpenge blev vedtaget af de borgerlige partier plus De Radikale i 2010. Dengang regnede VK-regeringen med, at 2000 til 4000 ville miste deres dagpenge hvert år.

Den lækkede rapport er nærmest "bekendelseslitteratur". Det mener Verner Sand Kirk, som er direktør for a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke.

- Nu indrømmer Finansministeriets folk åbenbart, at de tog voldsomt fejl, da de i 2010 forudsagde, at 2000 til 4000 ville falde ud af dagpengesystemet, siger Verner Sand Kirk til Avisen.dk.

Socialdemokraterne vil afvente den endelige rapport fra kommissionen.

For De Konservative er antallet af "dagpengeløse" ikke afgørende. Det oplyser partiets ordfører for arbejdsmarkedet, Rasmus Jarlov, til Avisen.dk.

22 kommentarer
Vis kommentarer