Lærer og elev coronasmittet: Fire klasser sendt hjem

Fire folkeskoleklasser og ni lærere sendt hjem i karantæne

Følg Samfund

Søndag fik skoleleder på Nørre Vedby Skole Steen Blom den triste besked, at en lærer og en elev på Nørre Vedby Skole er konstateret smittet med covid-19.

- Det har fået den konsekvens, at fire klasser og ni lærere er sendt hjem i karantæne, siger skoleleder Steen Blom til Folketidende.dk.

Søndag blev der sendt besked til forældrene på skolen, hvor skolelederen informerede om sagen.

I beskeden orienterede skolelederen om, at man efter rådgivning fra sundhedsmyndighederne, og skoleforvaltningen havde sat gang i et opsporingsarbejde i samarbejde med de berørte og kommunelægen.

- Et af kriterierne er, om elever og lærere har haft 'nær kontakt' - altså været inden for en afstand på en meter, fortæller Steen Blom.

Søndag fik de ni skolelærere og elever fra fire klasser besked på, at blive hjemme i karantæne, indtil de alle er testet negative, eller ikke have oplevet symptomer på corona i 14 dage. Og de smittede må først møde op på skolen igen efter at have været symptomfri i to døgn.

Alle de berørte medarbejdere og klasser har modtaget særskilt underretning herom.

Fredag i denne uge går skolerne på sommerferie, og det betyder, at mange elever og lærere ikke når at komme tilbage inden sommerferien.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind