Lærer spurgte chefen om lønnen: Blev ført bort i håndjern

I Louisiana blev en lærer anholdt til et skolemøde, da hun stillede spørgsmålstegn ved rimeligheden i, om en forstander skulle have lønstigning eller ej

Tale er sølv, men tavshed er guld siger det velkendte ordsprog.

Sådan var det ikke for skolelæreren Deyshia Hargrave i Louisiana, da hun deltog i et skolemøde. På dagsordenen var blandt andet lønstigning til skolens forstander. Det var Deyshia Hargrave meget imod - hun kaldte det således et slag i ansigtet på lærern og kantinemedarbejderne.

- Vi arbejder virkelig hårdt for at bibeholde vores løn, starter hun ud med.

- Da jeg startede med at undervise var der 20 elever i klassen. Nu er der 29 og vi har ikke fået lønstigning. Hvordan kan du tage de penge? I bund og grund er det ligesom at tage pengene ud af vores lommer, fortsatte Deyshia Hargrave.

Herefter fik læreren at vide, at de var mødt for at diskutere forstanderens løn og ikke de ansattes.

Det er et setup!
Det lokale medie Katc.com har snakket med Anthony Fontana, der er bestyrelsesformand på skolen, hvor episoden fandt sted. Han fortæller, at der til møder, som det hvor kvinden blev anholdt forleden, er regler for, hvor lang taletid de deltagende har. Hos dem får man maksimalt tre minutter.

- Ligeså vel som en lærer har muligheden for at sende en uregerlig elev op til rektor kontor, har vi, fortæller Anthony Fontana, der også har set filmen med det absurde optrin. Han slår fast, at skolen ikke har i sinde at retsforfølge læreren. Til gengæld er han overbevist om, at hele optrinnet er et setup.

- De fire andre bestyrelsesmedlemmer, nu tre, har været fokuseret på at komme af med forstanderen. Uanset hvor godt han har gjort det, har de været imod for at miskreditere forstanderen, så han ikke ville få en kontrakt, siger bestyrelsesformanden.

Kun kvinder bliver fjernet fra møder
En af dem der stemte imod en lønstigning til skolens forstander fortæller til nyhedsbureauet AP, at kvinder gentagende gange er blevet bedt om at forlade lokalet i lignende situationer,. Det fortæller Laura LeBeouf, der er bestyrelsesmedlem på skolen. Hun bakkes op ad Sara Duplechain, der ligesom Laura LeBeouf også sidder i bestyrelsen.

- Der er ingen grund til at blive behandlet på den måde. I de første tre år er det indtil videre kun kvinder, der er blevet bedt om at forlade bestyrelsesmøder, fortæller hun.

I kølvandet på episoden har de været nødsaget til at lukke skolebestyrelsens kontor, som følge af dødstrusler.

Indtil videre har den forulykkede Deyshia Hargrave holdt sig tavs. Hendes advokat har dog holdt et møde med hende og fortæller, at de regner med, at der bliver udsendt en erklæring i morgen.

Se det voldsomme optrin øverst i artiklen.