Lærere efter overenskomstaftale: Vi har ikke givet os

Selvom lærerne ikke fik ændret arbejdstidsreglerne, er de stadig tilfredse med aftalen

Den helt store knast i forhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Lærernes Centralorganisation (LC) har været arbejdstidsreglerne. Reglerne blev indført af et flertal i Folketinget ved lov som slutning på lærerkonflikten i 2013.

Siden har det været lærernes håb, at overenskomstforhandlingerne med kommunerne kunne ende ud med en ny aftale. Det lykkes dog ikke at få overtalt KL til at gå med på den idé i overenskomstaftalen for 2015.

Alligevel er formanden for LC, Anders Bondo Christensen, tilfreds. Han mener ikke, at han har givet sig.

- Sagen er, at der skulle laves en aftale, siger han.

- Uagtet den lovgivning bliver vi nødt til at gøre noget ved lærernes arbejdsvilkår. Her har vi sat gang i en række initiativer, der skal prøve at hjælpe lærerne.

Resultatet er blevet, at lærerne ikke skriver under på loven, men at det ikke forhindrer, at den føres ud i livet.

Til gengæld har lærerne forsøgt at sælge sig dyrt på andre områder. Et af de punkter som Anders Bondo glæder sig over i aftalen, er en forpligtigelse til, at den tid, der er sat af til lærernes forberedelse, ikke må bruges på noget andet.

Ifølge lærerformanden bliver lærere, der befinder sig på skolen for at forberede sig på undervisning, ofte brugt som vikarer og til andre arbejdsopgaver.

Det skal aftalen sætte en stopper for, og det mener Anders Bondo er et af de tiltag, der skal sikre en bedre undervisning.

Derudover bliver det til en sjette uges ferie til lærerne, hvilket de ikke havde i forvejen. Det betyder fem ekstra feriedage til lærerne.

Nu venter så forhandlingerne om en aftale mellem alle de kommunalt ansatte og KL. Når resultatet af den aftale foreligger, er Anders Bondo Christensen sikker på, at det bliver til en reallønsstigning til lærerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer