Lærere sympatistrejker med gymnasieelever mod besparelser

Planer om besparelser på uddannelsesområdet får også lærere til at nedlægge arbejdet

Landet over torsdag demonstrerer gymnasieelever, studerende og undervisere i protest mod regeringens planer om besparelser på uddannelsesområdet.

Virum Gymnasium er et af de mange gymnasier, hvor eleverne har valgt at nedlægge undervisningen, og her har skolens lærere torsdag valgt at sympatistrejke med deres elever.

- Vi har valgt at sympatistrejke med vores elever, fordi vi er bekymret for, at den uddannelse, som vores elever vil modtage med de planlagte besparelser, vil være af så ringe kvalitet, at vi ikke længere kan stå inde for vores arbejde, siger Peter Garval, der underviser i historie og religion på skolen.

Han fortæller, at eleverne havde blokeret dørene, da han og hans kolleger mødte op torsdag morgen for at undervise. De fremmødte lærere stemte så om, hvorvidt de skulle nedlægge arbejdet i sympati med eleverne. Det stemte et overvejende flertal for.

Regeringen har planer om at spare to procent om året på uddannelsesområdet i de næste fire år. For Virum Gymnasium vil det ifølge skolens elevråd betyde, at skolen vil være nødt til at opsige 15-20 ud af 100 lærere frem mod 2019.

- Eleverne mener, at det er nødvendigt at melde utilfredsheden, da vi på Virum Gymnasium ellers står overfor en betydelig forringelse af undervisningen, skriver elevrådet i en pressemeddelelse.

Virum Gymnasium, hvor 1100 elever går, er langt fra det eneste gymnasium, som har nedlagt undervisningen. Omkring 77 gymnasier landet over har besluttet at nedlægge undervisningen ifølge Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Både i København og Aarhus vil der være torsdag eftermiddag være store demonstrationer. Foreløbig har flere end 20.000 unge fra hele landet tilmeldt sig demonstrationerne klokken 16 på Rådhuspladsen i de to byer.

11 kommentarer
Vis kommentarer