Lærervikar fyret: - Pigerne var for vilde med ham

Ung folkeskolevikar kan se frem til fed godtgørelse, efter at han uretmæssigt blev fyret fra sit job

Ligebehandlingsnævnet har netop givet en blot 19-årig folkeskolevikar medhold i, at han blev uretmæssigt fyret fra sit tidligere job.

Vikaren blev ansat som timelønnet på folkeskolen i august sidste år, hvor han skulle undervise eleverne i syvende til niende klasse, men pigerne havde åbenbart et lidt for godt øje til den unge mand.

Efter kun et par måneder blev han nemlig afskediget med den begrundelse, at pigerne i de ældre klasser 'var vilde med ham', og at der var for lille aldersforskel mellem ham og eleverne.

'Vi har nok brug for vikarer, der er lidt ældre end dig. Pigerne i de store klasser er vilde med dig og aldersforskellen er jo ikke så stor. Vi har derfor prioriteret, at ansætte lidt ældre mennesker,' lød det blandt andet fra skolens viceinspektør i en sms til den unge vikar, som ellers bliver rost for sit arbejde.

'Du må bare forstå, at jeg ikke kan have elever fra de ældre klasser, der udtrykker, at de er forelsket i dig, når jeres aldersforskel er så lille,' lyder det endvidere fra viceinspektøren, da vikaren udtrykker manglende forståelse for beslutningen.

Sexchikane
Afskedigelsen faldt ikke i god jord hos den 19-årige, som hev sin tidligere arbejdsgiver i Ligebehandlingsnævnet, hvor han anklagede dem for at udsætte ham for sexchikane og forskelsbehandling på grund af alder og køn.

Sexchikane-anklagen fik han ikke medhold i, men resten gav nævnet ham ret i. Han kan derfor nu se frem til en godtgørelse på 35.000 kroner svarende til omkring ni måneders løn.

Under sagen argumenterede han for, at unge mennesker sagtens kan agere som vikarer og undervisere på de ældre klassetrin, forudsat de faglige kompetencer er i orden.

302 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere