Lærervikar nægtede at give hånd: Så blev hun fyret på stedet

En svensk lærervikar med muslimsk baggrund blev fyret, fordi hun nægtede at give hånd

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

En friskole i Sverige er blevet sagsøgt for diskrimination, efter en kvindelig muslimsk lærervikar blev fyret, fordi hun nægtede at give hånd. Det skriver svenske Arbetet.

Hilste på mænd
Sidste år hilste en muslimsk lærervikar på en række mandlige lærer på en friskole i Skåne - men ikke med hånd. I stedet bukkede hun og holdt sig på hjertet for at vise sin respekt. Ifølge kvindens egen fortolkning af sin religion, må hun ikke give hånd til mænd. Kvinden havde selv gået på skolen førhen og kendte derfor stedet.

En af mændene satte dog spørgsmålstegn ved hendes måde at hilse på. Og kort efter blev hun kaldt ned på skolelederens kontor.

Mod værdierne
Ifølge lederen var det mod skolens værdigrundlag, når kvinden ikke valgte at trykke mændene i hånden. Hun blev derfor frataget alle opgaver, hun var blev givet på skolen.

Nu har fagforeningen Unionen stævnet skolen i Arbejdsdomstolen for diskrimination i Sverige. De anser det for at være direkte diskriminerende, at der ikke blev taget hensyn til kvindens religion.

De påpeger, at det udelukker en hel gruppe mennesker for at arbejde der. De kræver samtidig en erstatning på 120.000 svenske kroner til kvinden.

560 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere