Annonce:
Annonce:

Læs døende eks-soldats sidste besked på facebook: ha ha ha ha!

62-årige dødsyge David Nigel Casson rejste fra England til Schweiz for at dø på en dødshjælps-klinik - han efterlod sig en rørende ærlig besked med masser af humor

David gør sig her klar til at dø omgivet af sine tre børn. (foto: Facebook)
David gør sig her klar til at dø omgivet af sine tre børn. (foto: Facebook)
Annonce:
Følg Samfund

- Jeg har altid død gerne ville skrive denne sidste besked!! Ha ha ha ha. Tak og farvel.

Således lyder den sidste sætning i den aller sidste besked på facebook fra den 62-årige englænder David Nigel Casson, der var rejst fra England til Schweiz for at dø på dødshjælps-klinikken Dignitas efter i 10 år at have kæmpet mod den dødelige sygdom MND, der på dansk beskrives som 'motor neuron sygdom'.

MND er en sygdom, hvor musklerne svinder hen, indtil man hverken kan bevæge sig, tale, spise eller trække vejret. Ca. 50 procent af patienter med diagnosen dør indenfor de første 14 måneder. Meget få overlever mere end fem år.

Døden er den eneste kur
I sine sidste ord på facebook-opdateringen fra den 25. april begynder David sin besked således:

Annonce:

- Det giver mig en stor glæde at annoncere, at jeg har fundet den eneste kur mod MND, men det er også med stor sorg, at det betyder, at jeg nu skal ende mit liv på Dignitas i Zurich.

- Jeg vil gerne takke alle mine Facebook-venner for deres støtte og venskab, siden jeg kom på Facebook, ca. et år inde i min ondskabsfulde sygdom. I har været en kæmpe støtte for mig gennem de 10 år, jeg har haft sygdommen.

- Det er en skam, at lovene i vores land afskærer mig fra at gøre dette(red: begå selvmord) i mit eget hjem.

(artiklen fortsætter under billedet)

Jeg vil dø med værdighed
- Jeg har truffet beslutningen, fordi jeg igen gerne ville have kontrol over mit eget liv. Jeg ønsker at dø, mens jeg stadig kan smile og ser frem til ikke længere at være kontrolleret af denne onde sygdom længere. Jeg ønskede at dø med værdighed i stedet for at blive tortureret.

Annonce:

- Nogle folk vil måske tro, at det er den lette vej ud. Men tro mig. Det er ikke let at forlade sin elskede familie og sine elskede venner, skrev David og afsluttede med vaskeægte galgen-humor:

- Jeg har altid død gerne ville skrive denne sidste besked!! Ha ha ha ha. Tak og farvel.

Den 62-årige David Nigel Cassons sidste besked på Facebook har fået 555 likes og hele 423 kommentarer, hvor familie og venner roser David for hans mod og siger et sidste farvel.

David fik dog aldrig tid til at læse de mange kommentarer, fordi han ikke ønskede at sidde begravet på Facebook i den sidste tid af sit liv. Han ville hellere tilbringe sine sidste timer sammen med sin kone gennem 40 år Julie Casson samt med sine to døtre og sin søn.

Annonce:

Den 62-årige David Nigel Casson er tidligere soldat for den britiske hær. I 1970' erne var han en del af regimentet Duke of Wellington, og han var også på et tidspunkt udstationeret til Nord Irland, hvor han kæmpede mod IRA. Hans kone Julie Casson har efter hans død fortalt de britiske medier, at David Nigel Casson blandt andet i Belfast har været med til at anholde den berømte IRA-kommandør Martin McGuinness.

 

 

 

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: