Lagde disse billeder på Facebook: Nu er han fyret

Elektriker Bo Arleth offentliggjorde billeder af metrobyggerierne i København på sin Facebook-profil. Kort tid efter blev han fyret

(Foto: Tariq Mikkel Khan/redigering: Ejder Akbal)

Usikre trapper, skrantende stilladser og elektriske tavler druknet i vand. Disse arbejdsforhold var hverdag for elektrikeren Bo Arleth, der igennem et år arbejdede på metrobyggerierne i København.

Bo Arleth var ansat ved firmaet Helbo Hansen, som er tilknyttet metrobyggeriet. Arbejdsforholdene og den manglende sikkerhed fik Bo til at rette henvendelse til de sikkerhedsansvarlige på byggepladserne, men man mente ikke, at det var noget, der skulle indrapporteres. Han kontaktede efterfølgende Metroselskabet og Arbejdstilsynet, men lige lidt hjalp det.

- Holdningen er, at de groteske forhold ikke skal frem i lyset. Hvis det ikke var holdningen, ville forholdene være anderledes, siger Bo Arleth til Ekstra Bladet.

Fyret efter Facebook-opslag
For at skabe opmærksomhed omkring arbejdsforholdene offentliggjorde Bo Arleth i januar en række billeder på sin Facebook-profil. Billederne er taget i løbet af de seneste tre måneder på forskellige byggerier i København. De er blevet delt mere end 1800 gange og har modtaget en lang række kommentarer fra forargede brugere.

Bo Arleth var sygemeldt i en periode i januar, og da han kom tilbage på arbejdet hos Helbo Hansen i februar, blev han opsagt med en begrundelse om 'manglende arbejde'. Bo Arleth er dog overbevist om, at den officielle begrundelse ikke er den rigtige.

- Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at det var billederne, der gjorde, at jeg blev fyret, siger han.

- Jeg blev ringet op af en person fra Metroselskabet, som jeg har haft en fin korrespondance med. Hun syntes, at jeg skulle have den rigtige forklaring på, hvorfor jeg blev fyret. Og det var så på grund af billederne, siger Bo.

CMT vil i dialog med Bo
Bo Arleths tidligere kollega på metrobyggeriet bekræfter overfor Ekstra Bladet, at han på byggepladsen har fået at vide, at Facebook-billederne var årsagen til fyringen.

- En højerestående i firmaet kom til at tale over sig og fortalte, at Metroselskabet ikke ville have Bo på arbejdspladsen, efter han havde lagt billederne på Facebook, fortæller kilden, der af hensyn til sin stilling ønsker at være anonym.

Copenhagen Metro Team (CMT) afviser imidlertid, at de har haft en finger med i fyringsspillet.

- Vi har ikke lagt noget pres på Helbo Hansen for at få dem til at fyre Bo. Tværtimod vil vi gerne i kontakt med Bo, fordi vi kan se, at han har fat i nogle interessante ting og problemer. Men billederne kan jo ikke stå alene, og derfor har vi brug for en dialog med Bo, så vi kan finde ud af, hvor billederne er taget, siger Sigurd Nissen-Petersen, som er kommunikationschef hos CMT.

Helbo Hansen afviser
Hos Helbo Hansen er man ligeledes uforstående overfor Bo Arleths reaktion på opsigelsen. Firmaets administrerende direktør, Roland Smits, fortæller Ekstra Bladet, at Bo udelukkende er blevet opsagt på grund af stor nedgang i arbejdsmængden.

- Vi blev nødt til at opsige 10 medarbejdere, heriblandt Bo Arleth. Vi har ikke været i kontakt med Metroselskabet før i søndags, hvor de ringede og fortalte om billederne, siger Roland Smits.

Han fortæller desuden, at ingen i firmaet har været i kontakt med Bo, efter han oplevede dårlige sikkerhedsforhold på byggepladsen.

- Vi undrer os meget over, at Bo ikke er gået til sikkerhedsorganisationen i Helbo Hansen, når han oplevede problemer med sikkerheden. Når vi ikke kender til situationen, kan vi jo ikke reagere.

Bo Arleth er lige nu i dialog med sin fagforening, som er gået ind i sagen.

1 af 5 Elektrisk tavle tilkoblet 63 ampere strøm og oversvømmet i vand på Frederiksberg. Foto: Bo Arleth.
2 af 5 'Fin gang vej!!', skriver Bo Arleth på Facebook. Foto: Bo Arleth.
3 af 5 Stillads på usikkert grundlag på på Nørrebro Runddel. Foto: Bo Arleth.
4 af 5 Stillads på usikkert grundlag, Nørrebro station. Foto: Bo Arleth.
5 af 5 Bo Arleth har offentliggjort en række billeder på sin Facebook-profil, som viser forholdene på metrobyggerierne i København. Nørrebro Park. Foto: Bo Arleth.
149 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere