Laila leder på 3. måned efter sin trebenede hund

Politiet, kendisser og tusindvis af danskere leder efter Lailas trebenede hund, Lana, der forsvandt for knap tre måneder siden

Den eftersøgte hund Lana er ledt at genkende med det manglende ben.
Den eftersøgte hund Lana er ledt at genkende med det manglende ben.

Laila Thøgersen savner sin hund Lana noget så forfærdeligt. Den trebenede hund, som hun for knap to år siden fandt på nettet og fik hentet fra Bosnien til Danmark, har været væk siden slutningen af december.

Laila Thøgersen og Lana bor i Sorø nær en skov, som Lana har for vane at løbe ud i. Men da Lana er glad for at gø, plejer Laila hurtigt at finde frem til hende. Men den 30. december var det ikke helt så let. Lana dukkede ikke op, så hurtigt fik Laila en eftersøgning med sporhunde sat i gang. Dog uden resultat.

Hunden Hero kom til undsætning, da dens bedste hundeven var i nød. Foto: Fox news Verden på vrangen Mød super-hunden Hero

Siden har Laila Thøgersen via Facebook engageret tusindvis af danskere i jagten på Lana. Via Facebook har hun postet billeder af hunden, som folk har delt i håb om, at nogle havde set den. I alt har hun brugt 30.000 kroner på opslag og annoncer, der skulle hjælpe eftersøgningen.

I januar var der meldinger om, at Lana var blevet set i København, og i februar blev feltet indsnævret til Vesterbro.

- Jeg og en masse andre har ledt morgen, middag, aften og nat på Vesterbro, og vi har fået mange meldinger fra folk, der mener at have set hende. Det nyeste jeg har hørt er, at hun skulle være blevet luftet ved Søerne i lørdags, siger Laila Thøgersen til Ekstra Bladet.

Hun karakteriserer Lana således: kridhvid, korthåret med brune aftegninger i hovedet og på ører, nogle pletter på kroppen. Og mest iøjefaldende er det venstre forben, som er amputeret over knæet.

Laila Thøgersen er i eftersøgningen blevet gjort opmærksom på en anden trebenet hund, Teddy, som også færdes på Vesterbro. Men i Teddys tilfælde er hele benet amputeret, og Teddys hår er noget længere end Lanas.

Hunde husker som elefanter, så lyv ikke for den. (Foto: Colourbox) Forbrug Lyv ikke for din hund: Den husker som en elefant

Teorierne om, hvad der er sket med Lana, siden hun forsvandt i december, er mange. Laila Thøgersen har en formodning om, at ejeren til den skov, hvor Lana i første omgang forsvandt, er indblandet i hendes forsvinden:

- Jeg ved, at nogle jægere har været irriteret på hende, fordi hun har løbet rundt i skoven og gøet. Og skovens ejer ville ikke have, vi ledte efter hende i skoven. Så jeg tror, at jægerne har taget hende med til København, siger Laila Thøgersen.

Så overvægtig var Dennis for godt to år siden. (Foto: AP). Samfund Overvægtig hund i vildt vægttab

Endnu et stort spørgsmål er, hvem der er i besiddelse af Lana lige nu og her:

- Først troede jeg, at det måske var en hjemløs, der havde taget hende til sig. Men jeg har også hørt fra nogle, at de har set hende blive luftet af et par, siger Laila Thøgersen, der altså stadig er på bar bund i sagen.

Hunden Smiley har ingen øjne, men skaber masser af glæde. Samfund Terapihunden Smiley har ingen øjne

Hun har dog langt fra givet op og har haft politiet, folk fra hele landet samt kendisser som blandt andet rapperen Wafande med i jagten på Lana ved dels at lede rent fysisk efter huden og dele efterlysningen med billeder af Lana på Facebook.

Lana vandt Lailas hjerte, da hun så et billede af gadehunden med smadret ben på nettet for et par år siden. Hun betalte for at få Lanas ben amputeret og fik en veninde til at hente den i Bosnien.

Har du set den trebenede hund Lana, kan du ringe med oplysninger til Laila Thøgersen på 23669262 eller maile på nyrupgaard@hotmail.com. Politiet kan også informeres på tlf. 114. Avisen.dk har tidligere skrevet om eftersøgningen, klik her for at læse artiklen.

Lisa Grennan med kæmpehunden Hulk. Samfund Mød Hulk - verdens største pittbull

22 kommentarer
Vis kommentarer