Landbrugsstyrelsen har anmeldt 55 sager for mistanke om svig

Politiet skal efterforske yderligere 38 sager, hvor der er mistanke om svig ved ansøgninger om støtte

Følg Samfund

Landbrugsstyrelsen politianmelder yderligere 38 sager i forbindelse med mistanke om svig i forbindelse med ansøgninger om støtte.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Mistanken om svig er opstået i forbindelse med sagsbehandlingen, og der er ikke sket udbetaling i sagerne.

Landbrugsstyrelsen har overgivet sagerne til Syd- og Sønderjyllands Politi, der skal undersøge, om der er grundlag for at rejse sigtelse.

Politianmeldelserne kommer oveni 17 sager, som styrelsen i marts overdrog til politiet. Dermed er 55 sager ind til videre anmeldt.

Anmeldelserne er sket efter anbefaling fra Kammeradvokaten, som har vurderet omkring 85 sager i alt.

Da styrelsen i marts anmeldte de 17 sager, oplyste den, at der var mistanke om svig i forbindelse med afgivelse af tilbud til landsbrugserhvervet. De sager drejede sig om tilbud for cirka otte millioner kroner i alt.

Når en landmand søger Landbrugsstyrelsen om tilskud til en miljøforbedrende investering som for eksempel en moderniseret kvægstald, så skal vedkommende indhente mindst to uafhængige tilbud.

Men Landbrugsstyrelsen oplyste i marts, at den kunne konstatere, at der i 17 sager var modtaget tilbud fra en virksomhed, der aldrig havde eksisteret ifølge CVR-registeret.

Da der potentielt kan være tale om svig med EU-midler, vil Landbrugsstyrelsen ud over dansk politi også indberette de enkelte tilskudssager til Rigsrevisionen og Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig, Olaf.

Landbrugsstyrelsen har desuden besluttet at genoptage en række andre sager om projektstøtte som følge af det øgede fokus på svig. De berørte støtteansøgere vil løbende få besked fra Landbrugsstyrelsen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+