Landet delt i to: Her fortsætter sommervejret

Den østlige del af landet vil opleve byger i starten af dagen, hvorimod jyderne vågner op til masser af solskin

Få dagens vejrudsigt her

Enten står man op til solskin eller så vågner man til overskyet vejr med spredte byger.

Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Lars Henriksen til Ekstra Bladet.

- Det bliver meget blandet vejr i onsdag. I første omgang er der spredte byger og skyet i den østlige del af landet. I store dele af Midt-, Syd, og Vestjylland vågner de til gengæld om til masser af sol, siger Lars Henriksen.

Der bliver flere varme dage i løbet af sommerferien, vurderer DMI. Det betyder formentlig tætpakkede strande. Sidst i juli vurderer DMI, at en hedebølge risikerer at ramme landet. Foto: Thomas Sjøvad Samfund - 12. jun. 2018 - kl. 20:37 Spritny prognose: Sådan bliver vejret i sommerferien

I løbet af dagen vil solen dog også komme til den østlige del af landet. Temperaturen ligger noget lavere end de sidste par uger.

- Vi vil det næste stykke tid opleve temperaturer på mellem 15 og 22 grader. Men det er jo fint sommervejr bare ikke i forhold til de sidste uger, siger Lars Henriksen.

Torsdag bliver det særligt bornholmerne, der får glæde af de varme solstråler. Resten af landet perioder med lidt sol først på dagen, men ellers mest skyet og om i løbet af eftermiddagen kommer der regn vestfra.

- Der kommer en regulær front ind over Danmark. Og der kommer regn flere steder, siger han.

Vejret skifter igen
Fredag og lørdag vender hele landet dog tilbage til sommervejr.

- Særligt lørdag kan gå hen og blive rigtig flot. Der vil temperaturen ligge på mellem 20 og 25 grader, og der vil være en del sol flere steder, siger meteorologen.

Men efter søndag bliver prognoserne noget usikre.

- De skifter hele tiden i næste uge. Som det ser ud lige nu, så bliver søndag lidt mere regnfuld, end resten af ugen. Men hvordan mandag og tirsdag bliver, kan vi ikke sige endnu, lyder det fra Lars Henriksen.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen