Landet delt i to: Her lover DMI tørvejr

Danmark vil lørdagen igennem være delt i to af en front. Det vil give byger og skyer over den vestlige del af landet, mens Østdanmark går en lørdag med tørvejr i møde

Foråret har gode og dårlige sider - og ikke kun når det gælder vejret. Se med her

De seneste to uger har været præget af nærmest vinterligt vejr, men det skal være slut nu.

Sådan lyder den opløftende melding fra meteorolog, Frank Nielsen, fra DMI.

Han lover at de seneste ugers deprimerende vejr nu er på retur og vi med weekendens komme går en lunere tid i møde.

Splittet i to
Der er dog lidt startvanskeligheder for det mildere vejr.

- Lørdag er landet opdelt af en front, der ligger på langs ned over os. Det betyder, at landet vejrmæssigt vil være delt i to. Hvis man befinder sig på Østsjælland og Bornholm, går man en lørdag med tørvejr i møde og på Bornholm kan det endda blive en solbeskinnet omgang, lyder det fra Frank Nielsen, der desværre ikke har samme opløftende besked til fynboer og jyder:

- I det østlige Jylland, på Fyn samt Vestsjælland, vil man få en skyet dag med pletvise byger med regn. I Vestjylland vil der være plads til sol i løbet af eftermiddagen, men i formiddagstimerne kan man også her løbe ind i regnvejr.

Også temperaturerne afspejler, at landet er delt i to.

I Jylland vil man få mellem otte til 10 grader, mens temperaturerne i den østlige del af landet får et nøk op. Her forventer Frank Nielsen, at de vil ligge mellem 11 og 13 grader. Lokalt på Bornholm kan man endda snige sig op på 15 grader.

Vinden over hele landet vil være svag til jævn og komme fra sydvest og sydøst.

Lun og tør 1. maj
Natten til søndag den 1. maj vil fronten der deler landet i to svækkes.

- Fronten vil regne af i løbet af natten og give noget regn på især Syd- og Østfyn samt Sjælland. I det jyske vil det begynde at klare op i løbet af morgen og formiddagstimerne, siger Frank Nielsen:

- Vi får en tør søndag med nogen til en del sol.

Dermed kan de, der skal ud og fejre 1. maj, lade paraplyen blive derhjemme.

- Samtidig vil der være en ganske svag vind og temperaturerne vil komme op mellem 10-15 grader. Så det vil føles som en af de bedre dage i lang tid, siger Frank Nielsen og konstaterer, at vi er kommet af med det kolde vejr og vi nu går en lunere tid i møde.

8 kommentarer
Vis kommentarer