Landmand efterlader millionarv til sygehus

Region Nordjylland har sagt god for, at Farsø Sygehus kan modtage en million kroner

Sygeplejefaglig direktør Lisbeth Kjær Lagoni fra Aalborg Universitetshospital er både glad og stolt over, at Farsø Sygehus er blevet tilgodeset i Poul Krogs testamente. Foto: Aalborg Universitetshospital
Sygeplejefaglig direktør Lisbeth Kjær Lagoni fra Aalborg Universitetshospital er både glad og stolt over, at Farsø Sygehus er blevet tilgodeset i Poul Krogs testamente. Foto: Aalborg Universitetshospital
Følg Samfund

Poul Krogs sidste vilje kommer nu Farsø Sygehus til gavn.

Den 97-årige gårdejer testamenterede før sin død i april en million kroner til hjemegnens sygehus.

Arven blev ifølge nordjyske.dk i denne uge diskuteret i forretningsudvalget i Region Nordjylland, og her besluttede udvalget, at sygehuset kan tage imod den flotte gave, hvis sygehuset kan opfylde de betingelser, der var sat på donationen.

- Det er dejligt at få en stor anerkendelse fra en patient, som kan komme andre patienter og pårørende til gode, siger sygeplejefaglig direktør Lisbeth Kjær Lagoni fra Aalborg Universitetshospital, som Farsø Sygehus hører under, til Ekstra Bladet.

Poul Krog betingede sig i testamentet, at pengene ikke måtte føre til, at regionen så sparede et andet sted på sygehusets budget.

Derimod skulle pengene bestyres af Farsø Sygehus ledelse, der til gengæld må bruge dem til det, de finder er bedst for sygehuset.

- Vi vil sammen med personalet finde ud af, hvad vi mangler , så vi kan gøre det endnu bedre for patienterne, siger Lisbeth Kjær Lagoni.

Sygehusene i Nordjylland har tidligere modtaget arv fra afdøde patienter, men ikke i den størrelsesorden.

- Tidligere har beløbene været låst til f.eks. bestemte forskningsområder, men denne gang kan vi selv bestemme, hvordan pengene skal bruges, siger Lisbeth Kjær Lagoni.

Poul Krog boede på Årupgård ved Vognsild, få kilometer øst for Farsø.

Han drev gården sammen med tre brødre, som han med sine 97 år overlevede som den sidste.

Faderen var død, mens børnene var små, og i mange år drev deres mor gården, lød det ifølge nordjyske.dk i et mindeord fra Aars Avis.

Alle fire brødre forblev ugifte.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU