Landsforening for væresteder: Manu ikke mand nok til at modtage ironisk pris

Landets socialminister nægter at modtage en pris, der skal sætte fokus på samfundets svageste. Det skuffer de organisationer, der kæmper for sagen hver eneste dag

Følg Samfund

Gennem den seneste måned har Cliff Kaltoft forsøgt at overrække socialminister Manu Sareen den såkaldte FinHans-pris. Den er indstiftet af Landsforeningen af Væresteder(LVS), hvor Cliff Kaltoft er sekretariatsleder, og prisen skal sætte fokus på regeringen og kommunernes besparelser på området for socialt udsatte, hjemløse, misbrugere og narkomaner.

Men ministeren nægter at modtage prisen, der er tænkt som et ironisk opråb til de ansvarlige politikere, og som socialministeriet har vundet foran fire andre ministerier i en afstemning på landsforeningens hjemmeside.

Han bærer på en bøn for de allersvageste

Sekretariatsleder Cliff Kaltoft undrer sig over, at en mand i Manu Sareens position ikke har selvironi nok til at modtage prisen. I går måtte sekretariatslederen i stedet smide den specialfremstillede pokal, der er udformet som en beskåret femkrone, i skraldespanden.

- Jeg er skuffet på brugernes og de udsattes vegne, for de har krav på at få at vide, hvorfor der bliver sparet. Der hersker i øjeblikket horrible forhold for de socialt udsatte, og det har vi gennem kampagnen forsøgt at gøre opmærksom på, før det kører helt ud over kanten, siger Cliff Kaltoft.

Flov
På landsforeningens hjemmeside og Facebook-side har omkring 900 mennesker stemt, og her topper Socialministeriet listen med 379 stemmer.

Stemmerne er måske ikke så mange, men dækker over en situation for samfundets allersvageste, som Cliff Kaltoft siger er sat 20 år tilbage i tiden. Det går ud over narkomaner, hjemløse og brugere af væresteder overalt i landet.

- Jeg er flov over den måde, vi som samfund behandler de allersvageste i øjeblikket. Deres vilkår er ekstremt dårlige, og havde de her mennesker haft andre at gå til, så ville jeg stoppe den dag i dag. Det har de bare ikke. Ikke engang de ansvarlige politikere tager ansvar, siger han.

Kenneths værested lukkede: 'Nu er alt kaos'

FinHans-kampagnen blev sat i gang den 22. oktober med en række dagbladsannoncer og breve sendt til forskellige interesseorganisationer og Folketingets 179 politikere. LVS har brugt en beskåret femkrone som symbol og det fiktive FinHans-ministeriums logo er en narrehat.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+