Landsholdsstjerner afsløret i skattely

Brian Steen Nielsen og Marc Rieper havde selskaber i skattely, afslører lækkede dokumenter

Marc Rieper sendte Danmark på sejrskurs med sit mål til 1-0 mod Saudi Arabien ved VM i 1998. I 2007 var det pengene han sendte afsted (Foto: Lars Poulsen)
Marc Rieper sendte Danmark på sejrskurs med sit mål til 1-0 mod Saudi Arabien ved VM i 1998. I 2007 var det pengene han sendte afsted (Foto: Lars Poulsen)

De tidligere landsholdsstjerner Brian Steen Nielsen og Marc Rieper havde i årevis hemmelige stråmandsselskaber i skattely.

Det skriver dr.dk.

Oplysningerne fremgår af de såkaldte Panamapapers, hvor 11,5 mio. dokumenter er blevet lækket fra advokatfirmaet Massock Fonseca i Panama.

Ifølge dokumenterne fik Brian Steen Nielsen og Marc Rieper oprettet selskaber på henholdsvis De Britiske Jomfruøer i Caribien og i Panama.

Samfund GRAFIK: Forstå Panama-finten på ét minut

Selskaberne var på papiret styret af stråmænd, men de danske fodboldspillere styrede dem i virkeligheden via hemmelige fuldmagter, fremgår det ifølge DR af dokumenterne.

Begge benægter
Både Brian Steen Nielsen og Marc Rieper benægter at have noget kendskab til selskaberne.

- Jeg har ikke haft noget selskab overhovedet, siger Brian Steen Nielsen til mediet.

I en SMS til DR skriver Marc Rieper, at han 'aldrig har haft nogen form for samarbejde med nogen eller noget i Panama. Hvordan vores navne er havnet der, er jeg ikke i stand til at hjælpe med'.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra de involverede.

Artiklen fortsætter under videoen

Ekstra Bladets journalist og data- ekspert, Heine Jørgensen, gik tidligere i dag i dybden med sagen. Se med her 

Det er ikke i sig selv ulovligt at oprette og eje selskaber i skattely. Men ifølge eksperter bruges selskaberne ofte til at skjule formuer for skattemyndighederne, skriver dr.dk.

Af de lækkede dokumenter fremgår det blandt andet, at Brian Steen Nielsen oprettede selskabet 2. januar 2002 ved hjælp af advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Ifølge DR styrede Brian Steen Nielsen selskabet i sin tid som chef hos AGF. I en besked sendt fra sin AGF-mail til Danske Bank i Luxembourg i sommeren 2010 skriver den tidligere fodboldspiller, at han gerne vil have selskabet lukket, og at han personligt vil hente pengene i Luxemboug. Det viser dokumenterne, som DR er i besiddelse af.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Jacob Nielsen, nuværende direktør i AGF, men han har ingen kommentarer til, at Brian Steen Nielsen ifølge de lækkede dokumenter har benyttet sin AGF-mail til at styre penge i skattely.

Brian Steen Nielsen har spillet 46 landskampe for Danmark, Marc Rieper 61.

David Camerons far skulle angiveligt være godt fedtet ind i skatteskandale. (Foto: AP) Politik Sådan er David Cameron fedtet ind i skatteskandale

Ekstra Bladet følger sagen.

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

 

1 af 2 Brian Steen Nielsen. (Foto: Ernst van Norde).
2 af 2 Marc Rieper sendte Danmark på sejrskurs med sit mål til 1-0 mod Saudi Arabien ved VM i 1998. I 2007 var det pengene han sendte afsted (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer