Landsret: I orden at fyre Ryger-Svend

- Jeg er målløs, siger fynbo, der blev afskediget for tænde en smøg udenfor rygerskuret

Hør Svends historie her. (Foto: Ole Frederiksen/Redigering: Ejder Akbal)

Det var i orden at fyre den fynske lagermand Svend Jørgensen for at  overtræde et rygeforbud på den midtfynske frugtsaftfabrik, Orana - tidligere en del af Rynkeby.

Det har Østre Landsret i formiddag afgjort med en stadfæstelse af en præcist et år gammel dom fra Odense byret, som også gav arbejdsgiveren Orana A/S medhold.

Lagerchef Svend Jørgensen, 58 år, Rynkeby, blev i november bortvist for at tænde en cigaret på sin arbejdsplads Orana. Nu kræver hans fag-organisation en halv million i erstatning. (Foto: Ole Frederiksen) Samfund - 19. maj. 2015 - kl. 09:48 58-årig: Jeg blev bortvist fra jobbet for at tænde en smøg

Lagerchef Svend Jørgensen, 58 år, Rynkeby, blev i november bortvist for at tænde en cigaret på sin arbejdsplads Orana. Nu kræver hans fag-organisation en halv million i erstatning. (Foto: Ole Frederiksen) Samfund - 19. maj. 2015 - kl. 09:48 58-årig: Jeg blev bortvist fra jobbet for at tænde en smøg Her ses Svend Jørgensen, der i november 2014 blev bortvist for at have tændt en cigaret på firmaets område. (Foto: Heidi Callesen/Frie Funktionærer). 112 - 17. feb. 2016 - kl. 16:26 Blev bortvist fra jobbet for at tænde en smøg: Nu anker Svend rettens dom

Den nu 60-årige Svend Jørgensen alias Ryger-Svend blev bortvist og dermed fyret, fordi han tændte en cigaret uden for firmaets dertil indrettede rygerområde. Den fynske saftproducent, hvor Svend Jørgensen havde været ansat i 31 år, blev stævnet af hans fagforening, Frie Funktionærer, for uberettiget afskedigelse.

Frie Funktionærer forlangte desuden en erstatning på ca. 430.000 kroner for tabt arbejdsfortjeneste m.v. til deres medlem. I stedet skal foreningen nu betale sagens omkostninger - herunder modpartens advokatregning.

Fik en advarsel
Af landsretsdommen fremgår, at den smøgforlegne lagermand tidligere havde fået en mundtlig advarsel for at bryde firmaets rygepolitik, men det erindrede Svend Jørgensen ikke noget om.

Orana lagde i retten vægt på, at man risikerede at miste store kunder som Pepsi, Coca-Cola og Arla, hvis der lå cigaretskodder og flød rundt omkring på på firmaets område.

I en kommentar til dommen, som Svend Jørgensen har formidlet via Frie Funktionærer, siger han:

- Jeg er fuldstændig målløs og rystet over, at der i Danmark ikke skal mere til for at blive bortvist end at tænde en cigaret det forkerte sted. Det har haft store konsekvenser for mig, og derfor er jeg rigtig ked af afgørelsen.

 

415 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere